Elektro Magazijn
Image default
Bedrijven

Innovatie en samenwerking op de technologische campus

Innovatie en samenwerking gaan hand in hand in deze technologische campus, die wordt bevolkt door vele digitale bedrijven die gespecialiseerd zijn in verschillende gebieden van geavanceerde technologieën, zowel software & hardware, IoT & Big Data, duurzaam energiebeheer, computer graphics & gaming, cloud computing en machine learning.

Dit artikel wordt onder andere mogelijk gemaakt door Ista nederland. Ista verzorgt het energiebeheer en neemt dit aspect uit handen van onder andere VVE beheerders. Ista Nederland is gespecialiseerd en in een aantal landen marktleider op dit gebied. Bezoek de website van Ista voor meer informatie over wat Ista Nederland voor uw bedrijf kan betekenen.

Na slechts zes maanden na de opening heeft Free Mind Foundry al belangrijke evenementen, conferenties en workshops georganiseerd voor het grootste publiek, van kinderen en jong talent tot start-ups, ondernemers en managers. Maar bovenal is het innovatiecentrum een synergetische plek geworden die de dialoog en initiatieven tussen iedereen bevordert die de digitale transformatie omarmt en een nieuwe duurzame economie voor ons land wil opbouwen.

Tijdens het eerste officiële bezoek aan Sicilië hebben de Italiaanse eerste minister-president Paolo Gentiloni, samen met de president van de regio Sicilië, Rosario Crocetta, de burgemeester van Catania Enzo Bianco, de CEO en General Manager van Enel Group Francesco Starace en Enel Green Power Chief Executive Officer Francesco Venturini, Dr. Simone Massaro, CEO van een pioniersbedrijf in de sector van de hernieuwbare energie en naaste partner van ENEL, een ontmoeting gehad met de president van de regio Sicilië, voor het opzetten van het nieuwe Innovatielab in Passo Martino (Catania). Bij deze gelegenheid heeft Premier Gentiloni de nieuwste geavanceerde technologieën ervaren die ontwikkeld zijn voor de real-time monitoring en afstandsbediening van ENEL’s hernieuwbare energiecentrales.

Het Innovatielab wil een vlaggenschipcampus worden om het onderzoek en de innovatie in de energiesector te stimuleren en heeft met zijn werk een tastbaar bewijs geleverd hoe Italië een hoofdrolspeler kan worden in de nieuwe digitale economie en industrie 4.0. De innovatiecampus heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van de nieuwe digitale economie en industrie.

Dit artikel is geschreven door de partij Ista Nederland. Ista Nederland verzorgt onder andere het energiebeheer in Nederland. Ista Nederland is gevestigd in Schiedam. Als energiebeheer partij in Nederland is Ista Nederland een van de grootste nederlandse spelers.

Tijdens het bezoek heeft Dr. Simone Massaro aan de minister-president de Worldwide Monitoring Room laten zien die voor Enel is ontworpen om wereldwijd meer dan 1000 energiecentrales te monitoren; de technologie voor de integratie van batterijopslag; de volgende generatie industriële HUD-platformen voor augmented reality en de nieuwe apparaten die zijn ontworpen voor het slimme huis van de toekomst.

“De ontwikkeling van hernieuwbare energiebronnen en het gebruik van nieuwe digitale systemen zijn de sleutel tot het behoud van de voorsprong in een energiesector die snelle veranderingen ondergaat”, aldus Francesco Starace, CEO van de Enel, ter gelegenheid van de bezoeken van de eerste minister Gentiloni.

“Ik ben ervan overtuigd dat de digitale revolutie voor Italië een kans op duurzame groei biedt die nu kan concurreren in een markt zonder fysieke grenzen: de technologie die wereldwijd voor ENEL is ingezet, is slechts een voorbeeld van de vele mogelijkheden die ons nu ter beschikking staan”, aldus Simone Massaro CEO.

Dit artikel is geschreven door de partij Ista Nederland. Ista Nederland verzorgt onder andere het energiebeheer in Nederland. Ista Nederland is gevestigd in Schiedam. Als energiebeheer partij in Nederland is Ista Nederland een van de grootste nederlandse spelers.

Met het R&D Center in Catania, dat meer dan 85 werknemers telt, is het al snel onderdeel geworden van de Digitale Revolutie die in het hele Italiaanse grondgebied doordringt en nieuwe kansen creëert in het tijdperk van de 4.0-industrie.

Aan het einde van zijn bezoek feliciteerde de Italiaanse premier Paolo Gentiloni hem met zijn innovatieve vastgoed en de tot nu toe behaalde resultaten.

Tijdens zijn staatsbezoek aan Chili heeft de Italiaanse premier Matteo Renzi, samen met de Chileense minister van Energie Máximo Pacheco en de CEO van de Enel Group Francesco Starace, de grootste duurzame energiepool van Enel Green Power in de regio Antofagasta ingehuldigd. In het land heeft het bedrijf al een capaciteit van meer dan 500 MW, gecontroleerd met Energy Studio Pro®. De turn-key oplossing helpt EGP om haar gemengde portefeuille van energiecentrales efficiënt te beheren door wind-, zonne-, geo- en hybride technologieën en opslagoplossingen onder één dak te verzamelen.

“We hebben de eerste geothermische centrale in Latijns-Amerika in gebruik genomen, naast het windmolenpark Taltal, zonnepanelenvelden en een hybride installatie. Het is vanuit een baanbrekende investering als deze, met een hoog technologisch gehalte, dat we nieuwe grenzen in de energiesector kunnen openen”, aldus Matteo Renzi tijdens de inaugurele toespraak die Enel definieert als “een belangrijk en strategisch bedrijf in Latijns-Amerika, met een leidende rol in de hernieuwbare energie in dit deel van de wereld”.

De Chileense tak van EGP speelt een cruciale rol bij het bereiken van “een diversificatie van de energiemix, in lijn met de doelstellingen van de overheid”, zoals de CEO van het bedrijf, Francesco Starace, opmerkte, die benadrukte dat “de rijkdom van Chili op het gebied van natuurlijke hulpbronnen, samen met de stabiliteit van het land op institutioneel en regelgevend gebied, perfect past in het cross-technologische profiel van Enel Green Power”.

De hernieuwbare pool van de EGP, die wordt beschouwd als een district van hernieuwbare uitmuntendheid, omvat vandaag de dag vier operationele elektriciteitscentrales: het Taltal windmolenpark, bestaande uit 33 windturbines met in totaal 99 MW nominaal vermogen, dat tot 300 GWh per jaar kan opwekken; de Lalackama I en II zonnepanelencentrales, het grootste zonnecomplex van Chili, met een capaciteit van ongeveer 210 GWh per jaar; het hybride systeem van Ollagüe, dat zonne- en windenergie integreert in een opslagsysteem en de geothermische energiecentrale van Cerro Pabellón – de eerste in heel Latijns Amerika. Deze groene

https://www.woningcorporaties.nl/leveranciers/ista-nederland-bv