Elektro Magazijn
Image default
Bedrijven

Vib’s en de redenen om het te gebruiken

Om veilig te kunnen werken binnen bedrijven zijn de vib’s op gesteld. Een vib, oftewel een veiligheidsinformatieblad zijn er om belangrijke informatie te verschaffen aan medewerkers en bezoekers van het bedrijf. In deze veiligheidsinformatiebladen staan met welke gevaarlijke stoffen er gewerkt worden. De leveranciers van de producten zijn wettelijk verplicht om deze veiligheidsinformatiebladen mee te leveren. Als bedrijf moet je er zelf ook achteraan gaan om zeker te zijn dat de veiligheidsinformatiebladen meegeleverd worden. Als dit niet het geval is kan je een hoge boete boven het hoofd hangen als bedrijfseigenaar.

Een vib is relevant voor personeel

Het is van belang om als bedrijf je personeel toegang te kunnen verschaffen aan de vib’s. Het personeel zijn vaak degene die met de gevaarlijke stoffen moeten werken. Het is daarom belangrijk dat ze weten met wat ze werken en wat ze moeten doen als er iets fout gaat. Door de veiligheidsinformatiebladen kunnen medewerkers ongelukken op de werkvloer verkleinen.

Wettelijke verplichting van Vib’s

Als leverancier van gevaarlijke stoffen ben je wettelijk verplicht om de veiligheidsinformatiebladen mee te leveren aan je klanten. Alles wat door de CLP-verordening gelabeld is moet op een veiligheidsinformatieblad staan. Dus niet alle stoffen moeten op deze bladen staan. Tot slot hoeven vib’s niet aan de uiteindelijke consument mee geleverd te worden.

https://www.devibfabriek.nl/