Elektro Magazijn
Image default
Bedrijven

Voordelen van een camerainstallatie

Op het nieuws wordt het nog regelmatig besproken: inbraken. Het is ook niet gek dat veel bewoners zich momenteel onveilig voelen in hun eigen woning. Om de veiligheid in en rondom de woning te waarborgen en de bewoners gerust te stellen, zijn er diverse hulpmiddelen op de markt gekomen. 

Een camerainstallatie is momenteel een zeer populair hulpmiddel onder de bewoners. Hoewel de installatie behoorlijk prijzig kan zijn, is het de investering absoluut waard. Ben jij alsnog aan het twijfelen of de camerabewaking het geld het waard is? In dit artikel geven wij drie voordelen van het hebben van een camerainstallatie in huis. Lees snel verder!

Altijd een oogje in het zeil

Inmiddels is het mogelijk om altijd en overal de HD-beelden van je camera’s te bekijken. Op die manier kun je altijd controleren of de situatie veilig is in huis. Indien er een ongewenst persoon zich in jouw woning bevindt, kun je direct contact opnemen met de politie en de precieze informatie doorgeven. Hierdoor kan de politie gerichter zoeken en zal de kans op een succesvolle aanhouding van de betreffende inbreker groter zijn. Door een tijdige aanhouding kan een inbraak voorkomen worden of kan de schade beperkt blijven.

Beelden als bewijs

Indien je alsnog een slachtoffer van een inbraak hebt, kunnen de camerabeelden jou enorm helpen in het gevolg. Op het politienbureau kunnen de camerabeelden enorm helpen bij de opsporing naar de inbreker. Beelden liegen immers niet. 

Camerabewaking schrikt af

Een inbreker weet dat een aanhouding grote gevolgen kan hebben. Hierdoor doen de inbrekers er alles aan om onherkenbaar te blijven, zodat de kans op een aanhouding nihil is. Denk hierbij aan het dragen van een bivakmuts om het gezicht te bedekken, het gebruik van handschoenen om vingerafdrukken te voorkomen en het vermijden van camera’s om ongezien te blijven. Kortom, camera’s schrikken af. Inbrekers willen liever niet op beeld komen, aangezien inmiddels zelfs de bewegingen van inbrekers opgemerkt worden, waardoor de kans op een aanhouding vergroot. Enkel de plaatsing van camerasystemen kan dus al een groot verschil maken.