Elektro Magazijn
Image default
Bedrijven

Wat zijn digital work instructions?

De productiesector is vrij groot. Niet alleen in Nederland maar over de hele wereld. Door gebruik te maken van digitale werkinstructies word het werk in deze werkplaatsen en fabrieken in goede banen geleid. Je hebt verschillende soorten digital work instructions. Denk hierbij bijvoorbeeld SOP’s en zogeheten OnePointLessons. De operators maken dankbaar gebruik van deze instructies. Hetgeen dat gebeurd dient te worden wordt stap voor stap weer gegeven. Door deze instructies worden taken en opdrachten eenvoudig uitgelegd zodat de operator meteen snapt wat hij moet doen. Behalve instructies wordt de operator ook gewezen op bepaalde veiligheidsvoorschriften maar ook op tips zoals welk gereedschap er gebruikt moet worden.

 

Waarom zijn deze zo belangrijk?

Ondertussen weet je de belangen van duidelijke digital work instructions. Denk er bijvoorbeeld eens aan hoeveel waarde nieuwe werknemers hechten aan duidelijke werkinstructies. Op deze manier blijft de kennis ook in het bedrijf. Dit alles op een moderne manier. Omdat de digital work instructions zijn geprogrammeerd is er ook niet echt ruimte om fouten te maken. Je kunt je voorstellen dat wanneer instructies en uitleg mondeling worden doorgegeven er nog wel eens fout aankomt bij de ontvanger. Met behulp van digital work instructions verklein je dus de kans op fouten en misopvattingen. Een ander punt is de volgende. Stel dat een werknemer vertrekt bij het bedrijf. Op het moment dat deze werknemer veel verstand en ervaring had gaat er met hem een stukje kennis van het bedrijf verloren. Door digital work instructions voorkom je dit.

 

Consistentie

De voordelen blijven zich maar opstapelen. Zoals de meeste mensen weten is consistentie van groot belang. Taken die worden uitgevoerd dienen altijd op dezelfde manier uitgevoerd te worden. Op deze manier blijven de resultaten altijd goed en ontstaan er geen afwijkingen in het productieproces. Eerder werden deze instructies nog opgeborgen in mappen die in archiefkasten werden gestopt. Het probleem is dat dit niet meer efficiënt is en bovendien is het niet meer van deze tijd. Deze moderne manier zorgt ervoor dat iedereen die op de werkvloer staat ten alle tijden toegang heeft op de meest recente instructies en uitleg. Digital work instructions zijn al met al erg effectief en tijdbesparend.  

 

https://ezfactory.nl/en/digital-work-instructions/