Elektro Magazijn
Image default
Bedrijven

Zo bespaar je tijd als ondernemer

Het kan soms moeilijk zijn je tijd te verdelen over de dag. Zeker als je ondernemer bent en eigenlijk té weinig uren hebt in een dag. Niet zo gek een werkweek van een ondernemer meer uren bevat dan 40 uur. Het liefste zouden we gaan multitasken, maar dat gaat niet altijd (en zorgt ook niet voor de optimale kwaliteit). Het is natuurlijk een goed teken om druk bezig te zijn binnen je bedrijf. Verkoop je veel producten, dan is dat goed voor de zaken en minder goed voor je vrije tijd. Wil je toch wat meer vrije tijd creëren als ondernemer? Volg dan deze tijd besparende tips op.

Plannen en taken prioriteren

Wanneer je het druk hebt kan het makkelijk zijn het overzicht kwijt te raken en je prioriteiten niet op een rijtje te hebben. Maak daarom eerst even tijd om een goed plan en planning te maken. Dit geeft rust in je hoofd waardoor je meer gedaan krijgt. Daarnaast geeft het je de kans om minder belangrijke zaken op een ander moment te doen of uit te besteden. Heb je moeite met plannen? Vraag dan om hulp of laat iemand jouw planning maken.

Fulfilment uitbesteden

Heb jij een eigen webshop en ben je nog steeds dagelijks bezig met het inpakken, klaarmaken en verzenden van pakketjes? Dan kun je fulfilment uitbesteden. Je hebt hierbij de kans om andere taken een prioriteit te maken en geeft jou de vrijheid om te doen waar je echt goed in bent. Daarnaast zorgt het uitbesteden van fulfilment er ook nog eens voor dat je minder opslagruimte nodig hebt.

Extra personeel

Als je merkt dat je bedrijf echt hard aan het groeien is en je steeds minder tijd over houdt, denk er dan eens over na om extra personeel aan te nemen. Een paar extra handjes kunnen veel verschil maken. Er wordt niet voor niets vele handen maken licht werk gezegd. Ook binnen jouw ondernemen geldt deze regel. Ben je er nog niet helemaal klaar voor? Begin één dag eens iemand extra in dienst te hebben. Dit kan al veel schelen.