Elektro Magazijn
Image default
Dienstverlening

Hoe je het beste energie kan besparen

Op dagbasis wordt er heel veel energie verbruikt, heel veel energie wordt ook heel onnodig verbruikt. Wanneer energie onnodig wordt verbruikt is dit natuurlijk erg zonde, het is namelijk slecht voor het milieu maar kan je ook heel veel geld kosten. Het is dus erg goed om te besparen op energie, veel mensen willen dit dan ook doen. Het grote probleem is echter dat mensen wel willen besparen op energie maar niet weten hoe ze dit moeten doen, dit is erg stom omdat het helemaal niet zo moeilijk is om te besparen op energie. Hieronder kun je wat tips lezen over het vervangen van groepenkasten. 

Haal stekkers uit het stopcontact

Een goede manier om te besparen op energie is door stekkers uit het stopcontact te halen bij apparaten die je niet zoveel gebruikt, denk bijvoorbeeld aan het koffiezetapparaat. Het koffiezetapparaat gebruik je vooral ‘s ochtends en ‘s avonds, het is dus eigenlijk zonde als hij de hele dag aanstaat. Een apparaat verbruikt namelijk ook stroom ondanks dat hij niet gebruikt wordt, dit is natuurlijk onnodige energie. 

Let op het energielabel

Wanneer je een nieuw apparaat gaat kopen is het belangrijk om te letten op het energielabel, hieraan kun je namelijk zien hoe zuinig een apparaat is. Het energie is altijd verplicht bij elektrische apparaten, de energielabels moeten ook altijd kloppen. Een energielabel heeft verschillende gradaties, van heel zuinig naar totaal niet zuinig. Hoe zuiniger je apparaat hoe meer energie je natuurlijk bespaart. 

Lampen

Je kunt erg goed energie besparen op lampen, deze staan elke dag namelijk veel aan. Op het gebied van energieverbruik zit er veel verschil tussen lampen. De wat goedkopere lampen, denk aan de gloei en halogeenlampen, zijn totaal niet energiezuinig. Je kunt deze lampen dan ook beter vervangen door led en spaarlampen.