Elektro Magazijn
Image default
Dienstverlening

Dagje uit in Beek

In de buurt van Geleen en Stein ligt in het zuiden van de provincie Limburg het dorp Beek. Beek is de hoofdplaats van gemeente Beek en telt 12.470 inwoners. Een bijzonder dorp, met meer geschiedenis dan je zo misschien denkt…

Sint-Maarten

Er zijn in Beek diverse gebouwen die een kijkje meer dan waard zijn. Zo heb je in Beek het kerkgebouw: de Sint-Martinuskerk. Dit is een rijksmonument. Het is gewijd aan de Martinus van Tours met andere woorden Sint-Maarten. Hij was bisschop in de stad Tours. Het was een populaire heilige in de middeleeuwen. Dit kwam omdat hij ondanks zijn maatschappelijke plek, eenvoudig zijn leven bleef leiden. Nog steeds wordt er in het katholieke christendom Sint-Maarten gevierd. Op 11 november, de dag van de begrafenis van Martinus van Tours. Deze kerk vind je aan de Burgemeester Janssenstraat, aan het uiteinde van de straat Markt. Ook is er een Protestante kerk in Beek.

Omgeving van Beek

In de omgeving van Beek vind je het indrukwekkende Nationaal Park Hoge Kempen. Hier zie je hoe prachtig de natuur kan zijn! Hier heb je maar liefst 12.000 hectare natuur, met onder andere dennenbossen, heide en duinen. Er zijn dan ook bijzondere en zelfs zeldzame dieren te vinden in dit prachtige park. Na een flinke wandeling of een ritje met een paard, kun je er ook nog even nagenieten in een horecagelegenheid, als je dat wil.

Supermarkten en rijschool beek

Beek telt dan maar 12.4700 inwoners, maar biedt genoeg aan voorzieningen. Zo zijn er natuurlijk de nodig winkels en supermarkten en er is ook een rijschool in Beek actief. Het is allemaal wat kleinschaliger in Beek, maar het is allemaal ook genoeg. Dit geeft ook een rijschool in Beek aan. Zeker als je juist even rustig wil beginnen met rijlessen is een rijschool in Beek dan ook ideaal. Dat levert minder stress op dan rijden in bijvoorbeeld Amsterdam.

https://046rijopleidingen.nl/rijschool-beek/