Elektro Magazijn
Image default
Dienstverlening

Handige tips op gebied van elektra

Ben je van plan om te gaan klussen aan elektra? Het kan zijn dat je al veel ervaring hebt, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je nog geen ervaring hebt. In beide gevallen kunnen tips niet ontbreken. Tips zoals, hoe kun je het veiligst werken? Of waar moet je opletten bij je elektrische kabels? Hieronder in dit blog staan een aantal tips waar je zeker wat van kunt leren. 

Hoe kun je veilig werken aan elektra?

1 van de belangrijkste tips die je kunt hebben is kennis opnemen. Dit is niet alleen kennis over de werkzaamheden die je gaat doen maar ook kennis van andere werkzaamheden aan elektra. Als je tegen problemen aanloopt kan je dit makkelijker oplossen omdat je over meer kennis beschikt. Ook kan je hierdoor veiliger werken. Je weet welke dingen je niet moet doen en welke weer wel, ook kan je daardoor dus sneller uit je problemen werken. Niet alleen door de juiste kennis kan je veilig werken maar ook door het juiste gereedschap. Door het juiste gereedschap zijn de kans op fouten en beschadigingen minder en kan je meer geconcentreerd werken. Door geconcentreerd werken maak je ook minder fouten waardoor dat ook weer veiliger is. Aan het juiste gereedschap kan je denken aan geisoleerd gereedschap en schoenen met een rubberen zool.

Bij kabels installeren, vervangen of aanleggen moet je goed oppassen dat je kabels niet beschadigd zijn. Hierdoor kunnen namelijk stroomstoringen of kortsluitingen aan elektra ontstaan. Let er dus op dat ze niet beschadigd zijn of dat ze niet ergens tussen zitten. 

Honderden ongelukken ontstaan jaarlijks doordat mensen niet weten waar ze mee te maken hebben als ze met elektra aan de slag gaan. Kennis is dus altijd het belangrijkste waar je over kan beschikken als je met elektra aan de slag gaat.