Elektro Magazijn
Image default
Mode en Kleding

Werkschoenen voor elektriciens

Voor ieder beroep worden er andere werkschoenen aangeraden. Ben jij een elektricien? Dan is het van belang dat jouw werkschoenen aan goede antistatische eigenschappen voldoen. Welke werkschoenen normeringen passen bij dit beroep? Wat zijn de beste elektrisch isolerende schoenen voor elektriciens?

Werkschoenen met ESD normering

Als elektricien heb je dagelijks te maken met elektra. Het is belangrijk dat je let op de antistatische eigenschappen van jouw werkschoenen. Je kunt het best antistatische ESD schoenen kopen. Deze ESD-normering staat voor een zeer lage elektrische weerstand. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat elektrostatische ladingen snel worden weggeleid naar de grond. Dit voorkomt dus sterke, ongecontroleerde elektrostatische lading.

Schoenen met stalen neus

Deze werkschoenenwinkel heeft werkschoenen voor elk beroep. Zo ook voor elektriciens. Alle veiligheidsschoenen zijn voorzien van een stalen neus of een beschermneus van ander materiaal. Omdat er tijdens het werk zware voorwerpen kunnen vallen jouw tenen, dienen deze goed beschermd te zijn. De veiligheidsneus bescherm te tenen optimaal.

Een werkschoen met een S1 normering is voor de meeste elektriciens voldoende. Indien je wel eens buiten of in een vochtige omgeving werkt, dan is een S2 norm beter. Deze schoen is tevens waterafstotend.

ESD sneakers

Werkschoenen hoeven niet saai te zijn! En daarom ben ik er fan van: sneaker werkschoenen. Deze werkschoenen zijn bijna niet te onderscheiden van normale sneakers. Ze hebben het uiterlijk van een gewone sneaker, maar voldoen wel aan de S1, S1P, S2 of S3 veiligheidsnormering. Ook zijn er sneakers met ESD normering. Veiligheidsschoenen die ESD gekeurd zijn, zijn geschikt voor werkzaamheden in ESD-gevoelige en elektrostatisch beschermde omstandigheden.

Meer informatie over de meest geschikte werkschoenen voor elektriciens? Ga naar www.werkschoenen.com/elektricien. Merken die veel werkschoenen sneaker hebben die onder de ESD normering vallen, zijn:

–          Emma

–          Safety Jogger

–          NO Risk

–          Elten

Minder snel zweetvoeten

Krijg jij snel last van zweetvoeten? Houd hier rekening mee in de schoenkeuze. Ga voor een schoen met een sterk ademend effect. Zweetvoeten zijn niet erg hygiënisch en zeker niet comfortabel. Bij goed geventileerde schoenen, eventueel met perforatiegaatjes, en een ademende voering heb jij langer frisse voeten tijdens het werk.