Elektro Magazijn
Image default
Mode en Kleding

Het effect van Fast Fashion op kinderkleding in 2022

Als ouders worden we geconfronteerd met de eeuwenoude vraag: wat moet ik mijn kind aankleden? Met alle fast fashion kinderkleding die tegenwoordig op de markt is, kan het verwarrend zijn om te kiezen wat je kinderen elke dag moeten dragen. Als de fast fashion-industrie blijft groeien, zullen onze kinderen dan net zo vaak van kleding wisselen als wij onze telefoonhoesjes verwisselen? Of kleden ze zich nog steeds in erfstukkleding? Waar zullen deze kindermodetrends in 2022 zijn? Laten we eens kijken naar de trends van vandaag en wat we tegen 2022 op het gebied van kinderkleding kunnen verwachten.

De impact van fast fashion op kinderen

Fast fashion is een populaire term die verwijst naar kledingstukken die tegen lage prijzen worden verkocht en vaak worden vervangen. Tegenwoordig hebben de meeste shoppers toegang tot betaalbare kleding en verwachten ze dat deze van behoorlijke kwaliteit is; ze willen er echter niet veel voor betalen.

Trendy kleding

Het resultaat is een toename van fast fashion-lijnen gericht op kinderen. Fast fashion-fabrikanten maken het voor mensen van alle leeftijden gemakkelijker dan ooit om elk seizoen trendy kleding te dragen.

Trends voor kinderen

Het afgelopen decennium heeft er een grote verschuiving plaatsgevonden van klassieke kinderkleding naar trendy en snelle mode voor kinderen.

Massaproductie

Aangezien kindermode echter niet door al te veel van onze huidige economische problemen is getroffen, is het waarschijnlijk dat we in 2022 nog meer kinderkleding in massaproductie en trend gedreven zullen zien. Ouders besteden meer dan ooit aan hun kinderen, dus verwacht een verhoogde druk van fabrikanten om mode snel in de winkels te krijgen.

Het marktaandeel van fast fashion merken

Fast fashion merken zullen tegen 2022 meer dan 85% van de kinderkledingmarkt veroveren. Deze cijfers komen uit recente onderzoeken, die ons ook vertellen dat één op de vijf verkochte kledingstukken afkomstig is van fast fashion merken.

Groei

Door het groeiend aantal mensen dat in armoede belandt, of in ieder geval niet mee kan met nieuwe trends, in combinatie met een krimpende middenklasse, neemt de vraag naar goedkopere kleding flink toe. Mensen die voorheen designeritems kochten, zijn nu op zoek naar betaalbare alternatieven en fast fashion kan in hun behoeften voorzien.

Waar de verkoop van kinderkleding in 2022 het snelst zal stijgen

Zuidoost-Azië, met 1,6%; Noord-Amerika, met 0,9%; Zuid-Azië, met 0,8%. Deze groei wordt aangedreven door een babyboom let in ontwikkelingslanden en stijgende beschikbare inkomens over de hele wereld.

Dubbele cijfers

Voor de meeste van deze regio’s wordt voorspeld dat ze tussen nu en dan een groei met dubbele cijfers zullen doormaken, ook al is dat deels te danken aan een groeiende bevolking in plaats van een stijgend inkomen per hoofd van de bevolking.

Goedkope kinderkleding

In plaats van goedkope kinderkleding te kopen die is gemaakt van dunne, synthetische stoffen die snel uit elkaar vallen, moeten ouders op zoek gaan naar natuurlijke vezels zoals biologisch katoen en wol. Het kost iets meer van tevoren, maar het gaat veel langer mee. Bovendien is kleding gemaakt van biologisch katoen en wol beter voor zowel ouders als kinderen. Ze bevatten met name niet de giftige chemicaliën die worden gebruikt om synthetische stoffen te behandelen.