Elektro Magazijn
Image default
Mode en Kleding

Kinderschoenen kiezen met deze 4 tips!

Het kiezen van de juiste schoenen voor je kinderen is van groot belang voor hun groei en ontwikkeling. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het kopen van kinderschoenen? Moet je schoenen op de groei kopen of juist niet? Hoe bepaal je de juiste maat, en zijn leren schoenen echt zoveel beter? In dit artikel delen we 4 handige tips om altijd de juiste schoenen voor je kinderen te kiezen. Vervolgens kun je de juisten Mason Garments schoenen bestellen op de webshop. Lees verder!

Neem de juiste schoenmaat

Je moet echt de juiste schoenmaat kiezen voor kinderen, omdat hun voeten snel groeien en zich nog volop ontwikkelen. Te kleine schoenen kunnen leiden tot problemen zoals ingegroeide teennagels, terwijl te grote schoenen niet genoeg ondersteuning bieden aan de hiel, wat de voetjes kan overbelasten en hun ontwikkeling kan belemmeren. Een handige richtlijn is om ongeveer één centimeter extra ruimte aan de tenen te hebben, zolang de schoen goed aansluit bij de hiel. Als één voetje iets groter is dan het andere, gebruik dan de maat van de grootste voet als referentie om ervoor te zorgen dat beide voeten voldoende ruimte hebben. Het is raadzaam om regelmatig de voeten van je kind in een schoenenwinkel op te meten, aangezien kindervoeten snel groeien. Op die manier kun je er zeker van zijn dat je de juiste maat kiest om hun groeiende voeten te ondersteunen.

Kies voor een goede sluiting

Kinderschoenen hebben een stevige sluiting nodig om voldoende ondersteuning te bieden. Veel kinderschoenen zijn uitgerust met elastische veters, die de voet stevig omsluiten en gemakkelijk aan en uit te trekken zijn. Dit is bijzonder handig op school, waar kinderen vaak hun schoenen aan en uit moeten doen. Schoenen met klittenbandsluiting zijn ook ideaal, vooral als je kind nog niet bedreven is in het strikken van veters.

Kies voor een leuk design

Kinderen zijn dol op schoenen met een leuk design, en gelukkig zijn er tal van opties met hun favoriete tv-personages zoals Paw Patrol, Frozen, Cars en Disney. Deze schoenen zijn altijd een hit bij de kleintjes. Als je echt wilt opvallen, kun je overwegen om schoenen met lichtjes te kiezen. Deze zijn zowel leuk als functioneel en voegen een extra speels element toe aan de schoenen.

Pas schoenen altijd met sokken

Het is belangrijk om schoenen te passen met sokken als ze later met sokken gedragen zullen worden. Dit zorgt ervoor dat je kunt voorkomen dat de schoenen later gaan knellen wanneer ze met sokken gedragen worden, en zorgt voor een comfortabele pasvorm. Ben jij momenteel op zoek naar Mason Garments kinderschoenen? Volg dan deze tips!