Elektro Magazijn
Image default
Mode en Kleding

Vanaf welke leeftijd draag je een bh?

Vanaf welke leeftijd draag je een bh?

De meeste jonge meiden die net naar de middelbare school gaan, die kunnen vaak niet wachten totdat ze eindelijk een bh mogen dragen. Vaak zien we, dat er al vriendinnetjes zijn die een stukje voor lopen, waardoor ook thuis de vraag onvermijdelijk is wanneer ze dan nu eindelijk ook een bh mogen dragen. Wat we zien, is dat een meisje gemiddeld vanaf een jaar of 11 begint te veranderen. Vanaf dat moment krijgen ze last van wat hormonale schommelingen en zal zich in de periode daaropvolgend borstweefsel gaan ontwikkelen. Vooral wanneer ze naar de middelbare school gaan, is het belangrijk dat je dit ook als ouders nauwlettend in de gaten houdt. Niet is namelijk vervelender, dan een meisje die met beginnende borstvorming zonder bh naar school wordt gestuurd. 

Het eerste BH

Wanneer het dan eindelijk zover is, is het goed dat je als ouder samen met je dochter meegaat voor het uitzoeken van haar eerste bh. Dit blijft immers toch een ontzettend spannend moment. Wanneer je in de lingeriezaak komt, dan is het verstandig direct even de kennis en expertise van een winkelmedewerker te raadplegen. De kans dat jij op jonge leeftijd namelijk al met een elomi bh zult gaan rondlopen, die is ontzettend klein. Vaak wordt er gekozen voor een bh in de vorm van een topje. Deze is in principe te vergelijken met een sport bh zonder beugel. Op deze manier voorkom je dat de beginnende borstvorming door het shirt heen zichtbaar is, en geef je je dochter toch het gevoel dat ze een bh draagt. 

Push up

De kans dat je dochter na verloop van tijd thuiskomt met de vraag of ze een push up bh mag dragen omdat andere meisjes in haar klas die ook doen, is vrij groot. Omdat het volledig afhankelijk is van de ontwikkeling van het lichaam, kan het zomaar zijn dat het ene meisje op haar 12e al een volwassen cupmaat heeft, terwijl de ander net begint. Toch is het goed dit als ouders tegen te houden. Ondanks het feit dat je het vaak heel goed begrijpt, is de kans op dat ze gepest gaat worden een stuk groter. Je kunt je voorstellen, dat wanneer jij je dochter naar school stuur met een push up freya bh, die eigenlijk een stuk te groot is en ze moet zich omkleden tijdens de gymles, dit haar voor de rest van haar schoolcarrière kan blijven achtervolgen.