Elektro Magazijn
Image default
Vervoer en transport

Interessante feitjes over de elektrische step

In de loop der jaren is de scooter geëvolueerd, beginnend met de door de voet geduwde step, overgaand in een step met een verbrandingsmotor (met benzine) en overgaand in een elektrische step, aangedreven door de kracht van een elektromotor. Er zijn tegenwoordig tal van verschillende modellen waaronder de Segway e-steps, maar is een segway step legaal? Of is een elektrische step gedoogd?

Geschiedenis van een elektrische step

Volgens sommige theorieën was de voorvader van de huidige elektrische step de Autoped, die enkele decennia geleden als een bevlieging voor de rijken werd gecreëerd en waarmee zij hun superioriteit ten opzichte van andere sociale klassen wilden demonstreren. Andere theorieën zeggen dat de schepper van de eerste elektrische step de president van een Taiwanees bedrijf was, genaamd Gino Tsai. Hij creëerde de elektrische step in plaats van een rolstoel, omdat hij problemen had met zijn mobiliteit.

Toch is de meest geloofwaardige theorie, die wordt ondersteund door echte historische gegevens en data, die van de elektrische step gemaakt door het bedrijf Sovovel Electric in Brussel. Tijdens de Duitse bezetting, in 1936, vonden de twee broers, oprichters van het bedrijf, wegens brandstoftekort een alternatieve methode voor de productie van hun scooters, door ze te laten werken met een elektrische kracht.

Sindsdien heeft de elektrische step een lange reis achter de rug, met vele veranderingen op technologisch en esthetisch vlak. Afgezien van de theorieën over het ontstaan van de elektrische step , zijn er nog enkele merkwaardige feiten die wij met u willen delen:

Feitjes over een elektrische step

  • Door het grote aantal files als gevolg van het drukke verkeer in New York, is er een experiment uitgevoerd, om alternatieve vervoermiddelen te vinden. Het experiment werd uitgevoerd met een elektrische step en toonde aan dat men, door op het fietspad te rijden, 30 minuten bespaart op elke rit.

  • Als in een grote stad 10.000 mensen elektrische step zouden gebruiken in plaats van auto’s, zou de uitstoot met 35.000.000 gram per dag worden verminderd.

  • In de eerste vier dagen na de legalisering van het gebruik van elektrische steps in Duitsland hebben gebruikers gezamenlijk in totaal 300.000 km afgelegd.

  • Elektrische steps worden beschouwd als het meest efficiënte vervoermiddel, omdat ze comfortabel, snel, gemakkelijk te vervoeren en op te bergen zijn en bovenal milieuvriendelijk zijn.

  • Het woord “step” werd voor het eerst in woordenboeken vermeld in 1810.

  • De meeste gebruikers van elektrische steps zijn mannen.

  • Gebruikers gebruiken elektrische steps vaak voor relatief korte ritten en verplaatsingen.

  • Het gebruik van elektrische steps is populairder onder jongeren.

  • Veel beroemdheden zoals Chris Brown, Justin Bieber, enz. gebruiken elektrische steps in hun dagelijkse routine.

De meeste van deze gegevens lijken zeer verrassend, maar wat nog verrassender is, is het feit dat er niet meer excessief gebruik wordt gemaakt van de elektrische steps.

Het gemak waarmee elektrische steps worden bestuurd en de capaciteit van hun accu, stellen gebruikers in staat langere tochten te maken dan ze gewoonlijk doen. Dit is waarschijnlijk te wijten aan het gevoel van onveiligheid.

Om dit probleem te overwinnen en te neutraliseren, creëren de fabrikanten van elektrische scooters verschillende modellen met verschillende ontwerpen en een grote verscheidenheid aan technische kenmerken, die elk een ander voordeel voor de gebruiker met zich meebrengen.

Uiteraard hangt de helft van de verantwoordelijkheid voor de veiligheid bij het rijden op een elektrische steps af van het gedrag van de gebruiker. De gebruiker is degene die moet voldoen aan de rij- en verkeersveiligheidseisen (het dragen van de veiligheidsuitrusting, alleen rijden in de toegestane gebieden, enz.) om te kunnen zorgen voor een 100% veilige reis voor zowel hemzelf als de voertuigen en de voetgangers.

Toch zijn al deze feiten zeer nieuwsgierig en leuk en geven perfect weer hoe het gebruik van een elektrische step zou moeten zijn: onderhoudend en vol positieve emoties, want het leven is een eindeloze reis en bovenal, het is vreugdevol.