Elektro Magazijn
Image default
Woningen

Welke soorten horren zijn er?

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte hor voor je woning, is het goed om te weten dat je verschillende mogelijkheden hebt. Dit heeft als belangrijkste voordeel dat je altijd iets kunt vinden dat aan jouw wensen voldoet. Maar welke soorten horren zijn er? Hier vind je een overzicht van de meest populaire opties: Plissé hordeur: de plissé hordeur heeft een vouwsysteem en werkt als een schuifdeur;

Lamellen hordeur: dit is een constructie waarbij de hor bestaat uit verschillende delen die over elkaar heen vallen waardoor er geen insecten naar binnen kunnen komen; Dubbele rolhordeur: dit type hor is een goede keuze voor een brede deuropening. Met deze hor bepaal je zelf welk gedeelte van de deur je afsluit en welke je gebruikt als opening.

Horren voor de ramen

Het is niet alleen mogelijk om de buitendeuren van je woning te voorzien van een hor. Ook voor de ramen in je woning zijn horren verkrijgbaar. Raamhorren maken het mogelijk om de ramen van je woning open te zetten voor frisse lucht en goede ventilatie. Voor ramen zijn onder andere de plissé hor verkrijgbaar waarmee je het gemakkelijk open en dicht schuift, maar je kunt ook kiezen voor een klemhor die je eenvoudig en snel in de raamopening plaatst. Met de keuze voor horren in huis ben je verzekerd van een groot aantal voordelen.

In de eerste plaats kies je voor een goede ventilatie in huis tijdens de zomermaanden. Daarnaast zijn horren ook de ideale manier om vliegen en insecten buiten de deur te houden. Heb je last van hooikoorts? De meeste horren houden een groot gedeelte van de pollen in de lucht tegen. Zo ben je binnenshuis verzekerd van frisse lucht zonder pollen.

https://www.moustiquairesurmesure.be