Elektro Magazijn
Image default
Woningen

Zijn infraroodpanelen goedkoop in gebruik?

Infraroodpanelen zijn zeer kosteneffectief in het gebruik, omdat ze dankzij hun langdurige warmte ruimtes warm kunnen houden met minder energie. Dit is in feite de sleutel tot waarom de kosten zo laag zijn. Wanneer je kamers worden verwarmd door infrarood, zakt het diep in de stof van je woning, waardoor je ruimte veel langer warmer aanvoelt. Dit is slechts een deel van de reden waarom infraroodpanelen zo betaalbaar zijn om te gebruiken. In deze blog gaan we kijken wat ze zo zuinig maakt en waarom ze de ideale verwarmingsoplossing voor jouw woning kunnen zijn. Wil je hier meer over weten? Overweeg je om infraroodpanelen aan te schaffen? Lees dan verder!

Ze kunnen kamers verwarmen met een lager wattage

Het is je misschien opgevallen tijdens het bladeren door infrarood producten dat veel van hen een veel lager vermogen hebben in vergelijking met andere elektrische kachels, en daar is een reden voor. Wanneer een infrarood verwarming stralingswarmte produceert, wordt al deze warmte geabsorbeerd door vaste objecten, waardoor in wezen het metselwerk van jouw eigendom wordt verwarmd. Stralingswarmte wordt veel langer vastgehouden in vergelijking met verwarmde lucht, die gemakkelijk kan ontsnappen naar koelere delen van jouw huis. Een infrarood product kan een kamer warm houden met aanzienlijk minder stroom. Dit wordt weerspiegeld in hun wattages en maakt ze superefficiënt.

Je kunt de thermostaat een paar graden lager zetten

Infrarood biedt ook nog een ander groot pluspunt. Wanneer de muren en oppervlakken van jouw huis opwarmen, stralen ze deze warmte vervolgens terug naar elke hoek van de kamer, waardoor deze op een uniforme temperatuur komt. Dit staat in schril contrast met op convectie gebaseerde verwarmingssystemen die je kunt achterlaten met het gevreesde ‘warm plafond, koude vloer’-scenario. Omdat infrarood warmte gelijkmatig opwarmt, merk jij als gebruiker dat je je thermostaat een paar graden lager kunnen zetten en toch comfortabel warm blijft, wat voldoende mogelijkheden biedt om de bedrijfskosten te verlagen.

Infraroodstralers zijn onderhoudsvrij en zijn duurzaam

Zelfs de manier waarop ze zijn vervaardigd, kan je geld besparen. Infraroodstralers staan ​​bekend om hun eenvoudige maar uitzonderlijk robuuste ontwerp dat tientallen jaren meegaat zonder vervanging. Kijk maar eens naar de lengte van de garantieperiodes voor deze producten als je overtuigingskracht nodig hebt. Infraroodstralers hebben tijdens hun levensduur ook geen onderhoud nodig, dus er is geen jaarlijks onderhoud of dure dekking nodig om dit verwarmingssysteem draaiende te houden.