Elektro Magazijn
Image default
Woningen

TERRAZZO – EEN NIEUWE TREND IN INTERIEURONTWERP

appartement te koop

Terrazzo … Wat is dit vreselijke woord – vraag je. En we zullen antwoorden: ga comfortabeler zitten, luister en zeg niet dat je het niet hebt gehoord.

Bijna over de hele wereld worden interieurontwerpers meegesleurd door een golf van nieuwe materialen voor vloeren, meubels, keukens en andere oppervlakken. En bijna alle meest modieuze interieurbladen staan ​​vol met foto’s van een steen met kleine kleurspatten. Dit is dezelfde mysterieuze “terrazzo”.

Kortom, dit is een duurzaam materiaal dat oorspronkelijk in Venetië is gemaakt als goedkope vloer gemaakt van een cementsamenstelling met toevoeging van deeltjes natuursteen en glas. En het was al in de verre jaren zeventig. Tot voor kort werd het onterecht omzeild, totdat moderne interieurontwerpers steeds vaker gewaagde kleuren en ongebruikelijke materialen in projecten begonnen te gebruiken.

Terrazzo is een van de belangrijkste trends in interieurontwerp

Tegenwoordig, als we het hebben over de voorloper van het materiaal – vloerbedekkingen – is terrazzo gemaakt van marmerchips (groot en heel klein), gebonden met hard klinkercement. Het fundamentele verschil tussen dit type vloer en cementvloeren is de aanwezigheid van minimaal ¾ marmer in de compositie. Het is een zeer harde en betrouwbare optie voor gebruik als vloerbedekking, het oppervlak is duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en heeft geen houdbaarheid. Maar Venetiaans terrazzo gaat niet alleen over de vloer. In het moderne interieur werd dit materiaal in de meest onverwachte variaties gebruikt, voor de vervaardiging van meubels, keukengevels, voor het decoreren van het interieur van badkamers, als lampen en andere accessoires voor thuis – wat de verbeeldingskracht van ontwerpers ook maar kan! En projecten met terrazzo in het interieur hebben Instagram- en Pinterest-ontwerpers en designliefhebbers over de hele wereld overspoeld.

Terrazzo in het interieur van de keuken: werkbladen, gevels, schort

Met vloeren is alles duidelijk. Maar als u ook op zoek bent naar ongebruikelijke materialen voor uw keuken, kijk dan eens goed. Misschien is terrazzo precies wat u nodig heeft. Werkbladen versierd met dit modieuze patroon zien er buitengewoon interessant uit. Werkbladen van marmermozaïek passen organisch in bijna elke interieurstijl en zullen u vele jaren lang elke dag verrassen. En geloof me, er zal zeker geen enkele vriend zijn die, eenmaal in je keuken, niet begint met het fotograferen van een ongewoon aanrecht of een stijlvol schort, en vraagt ​​waar ze van gemaakt zijn.

Terrazzo in het badkamerinterieur: we zijn niet bang voor experimenten!

Sommige ontwerpers hebben gekozen voor terrazzo-badkamers van vloer tot plafond. Je zult het geweldig vinden als je van gedurfde patronen houdt. Als je bang bent om het te overdrijven of bang bent dat een ongewone afdruk na verloop van tijd verveeld raakt, kun je terrazzo alleen gebruiken om slechts één muur te accentueren, waardoor het een accent wordt. De verscheidenheid aan kleuren en korrels van verschillende groottes laten in elk geval veel ruimte voor creativiteit en bieden veel mogelijkheden voor het gebruik van accessoires in elke tint.

Terrazzo voor wanddecoratie: behang en panelen

Aanvankelijk werden massieve, zware betonnen panelen gebruikt voor wanddecoratie, maar ze waren duur en “vreet” ruimte op in kleine kamers. Daarom hebben behangmakers zoals Ferm Living de nieuwe designtrend opgepakt en behang gemaakt dat het originele terrazzo imiteert. Het bleek een goedkopere en eenvoudigere versie van gevlekte muren te zijn. Als u niet klaar bent om uw hart-tot-hart mozaïekrenovatie onmiddellijk en drastisch opnieuw uit te voeren, zult u van decoratieve terrazzostickers voor het interieur houden. U kunt proberen het op elk meubelstuk of decor te plakken, het van dichterbij bekijken en beslissen of dit materiaal geschikt is voor uw appartement.

Terrazzo voor verlichting: lampen

Een van de meest interessante toepassingen van het trendy terrazzo-materiaal is verlichting. Mozaïek tafel- of hanglampen, staande lampen en schansen – dit alles zal zeker uw aandacht trekken.

Terrazzo in textiel en details

Voor wie op zoek is naar een kleinere dosis gedurfd design in het interieur, kan terrazzo worden gebruikt op kleine items. Bijvoorbeeld bestekbakken, snijplanken, kandelaars en allerlei andere woonaccessoires. Tegenwoordig is terrazzo zelfs te zien op kussens, dekens, beddengoed en ander textiel.

Terrazzo in zakelijke accessoires

HAY Terrazzo Potloden zijn een geweldige manier om vlekkerigheid toe te voegen aan je thuiskantoor. U kunt zelfs laptops en kantoorbenodigdheden in een vergelijkbare stijl vinden. En als u het type persoon bent dat nooit een telefoon verlaat, zult u dol zijn op het idee van een mozaïekhoes. De marmeren chips in de compositie geven een ongewoon visueel effect, maken het materiaal visueel lichter, interessanter en openen de weg naar interieurs met een grote verscheidenheid aan stijlen.

Er zijn waanzinnig veel mogelijkheden om het Venetiaanse terrazzo te gebruiken, de keuze is aan jou.

huis te koop melsele

https://be.propenda.com