Elektro Magazijn
Image default
Mode en Kleding

Waar moet je op letten bij het kopen van teenslippers?

Koop de juiste maatschoen

Je moet een beetje ruimte hebben aan het einde van het voetbed, zodat je hiel niet aan het einde van de schoen hangt. Dit geldt vooral voor teenslippers. Aan de andere kant, als de schoen te groot is, zal je voet gaan slingeren, waardoor de kleine botten en gewrichten in je voeten overbelast worden. Vergeet niet dat je voeten in de hitte een beetje zullen opzwellen, dus zorg ervoor dat je een beetje ruimte overhoudt om te wiebelen.

Comfort en pasvorm staan voorop bij het kopen van schoenen. Het is altijd een goed idee om naar een winkel te gaan waar je schoenen kunt passen en het deskundige advies van een schoenenverkoper in te winnen, zodat je goed geïnformeerd bent over het kopen van de perfecte schoen voor je voeten. Ga ook zeker voor een merk dat bekend staat om goede kwaliteit teenslippers, zoals Havaianas of Ipanema.

Het gaat allemaal om de ondersteuning van de boog

Sandalen zijn ontworpen om er goed uit te zien en goed te voelen, maar dat betekent niet noodzakelijkerwijs dat ze goed zijn voor je voeten. Omdat sandalen en teenslippers zijn ontworpen om lichter te zijn in gewicht en flexibeler, ontbreekt soms de boogsteun in actie. Boogsteun is essentieel voor het behoud van een goede gezondheid van de voeten, verlichting en comfort. Kies sandalen of teenslippers die een meer uitgesproken boogsteun hebben. Volgens toonaangevende Podiater Dr. Steven Rosenberg, zijn grotere boogsteunschoenen “anatomisch ontworpen om de boogspieren te ondersteunen terwijl het gewicht weg van de voorvoet verschuift”. Je voeten en je lichaam betalen je terug voor de anatomische ondersteuning die ze nodig hebben.