Elektro Magazijn
Image default
Woning en Tuin

Hoe koop je de juiste kartonnen dozen?

Kartonnen dozen behoren tot de meest gebruikte verpakkingen omdat ze handig, betaalbaar en duurzaam zijn. Uiteraard kun je bij de Dozenhal zelfs gebruikte kartonnen dozen kopen. Zij kopen ze in en tegen een aanzienlijk gereduceerd tarief worden deze weer verkocht. Goed voor het milieu dus. Het is echter niet zo eenvoudig om de juiste maat te kiezen voor de doos die je gaat gebruiken.

Waar op letten bij het kopen van kartonnen dozen?

Uiteraard is het materiaal belangrijk. Gelukkig verkoopt de Dozenhal alleen goede dozen. Zelfs de gebruikte dozen worden vooraf goed geïnspecteerd. De beste kartonnen dozen zijn licht van gewicht, maar ook slijtvast. Het laatste wat je wilt, is dat tijdens het vervoer de doos niet zo sterk bleek als noodzakelijk. Waardoor het te verzenden product kapot of beschadigd wordt afgeleverd. Kartonnen dozen bestaan normaal gesproken uit twee buitenste lagen. De buitenste lagen kunnen worden gemaakt van kraftpapier, dat als harder en van betere kwaliteit wordt beschouwd dan het gerecyclede papier dat tussen de buitenste lagen wordt gebruikt. Het is ook beter bestand tegen water, wat meer geschikt is voor verzending in het geval het in contact komt met regen. Kraftpapier is ook beter te bedrukken en wordt samen met zijn duurzame kwaliteiten beschouwd als het beste materiaal voor kartonnen verpakkingen. 

Afmeting

Het is duidelijk dat het kopen van een (te) grote doos om een klein product te verzenden zowel verspilling als onnodig is, dus u zult uw artikel(en) moeten opmeten voordat u overgaat tot verzending. Als u de afmetingen kent die nodig is, wordt de keuze van de kartonnen doos veel gemakkelijker.

Veel verschillende afmetingen kartonnen dozen

Enkelwandige kartonnen dozen worden meestal gebruikt voor de opslag van spullen, of voor het verzenden van lichte producten die tijdens het transport waarschijnlijk niet beschadigd zullen raken. Laat u niet misleiden door een enkelwandig doos. Ondanks dat kunnen ze met gemak zo’n 15 kg dragen en zijn daarom perfect voor het verzenden van de meeste artikelen. Alle kartonnen dozen van de Dozenhal zijn gemaakt in verschillende maten. Met een assortiment van zo’n 2.500 formaten op voorraad vindt u vast en zeker de doos die u nodig heeft. En mocht dat onverhoopt niet het geval zijn? Neemt u dan contact op voor meer informatie over op maat gemaakte dozen.