Elektro Magazijn
Image default
Electronica en Computers

Elektrisch Sigaretten maken

Naast de Ecigaret is het zelf fabriceren van sigaretten een opkomende hype. Niet gek als je je realiseert dat rokers makkelijk 1000 euro per jaar goedkoper uit zijn door zelf productie van dit genotsmiddel.  Het is makkelijker dan je denkt, en kwalitatief doet een eigen gefabriceerde sigaret niet (meer) onder voor een exemplaar uit de sigarettenfabriek.

Vraag en antwoord over de zelfgemaakte sigaret

Omdat steeds meer mensen de overstap maken van traditioneel roken naar het eigen sigaretten maken, krijgen ik regelmatig vragen over de zelfgemaakte sigaret. Hieronder een selectie van vaakgestelde vragen met daarbij de antwoorden.

Wat kost een sigarettenmaker? Dat ligt aan het type dat je zoekt. Je kunt kiezen tussen een handmatige of een elektrische hulzenstopper. De handmatige machine kost tussen de 5 en 30 euro, de elektrische varianten zitten tussen de 30 en 100 euro aanschafkosten.

Waarin verschillen de handmatige en elektrische modellen nog meer? Een elektrische sigarettenmachine is gebruiksvriendelijker; je hoeft minder inspanning te verrichten dan bij een handmatig apparaat. Daarnaast produceert een elektrisch model de sigaretten sneller. Electosigaret.com legt in deze post uit wat de mogelijkheden zijn mbt elektrische sigarettenmakers

Is het moeilijk om zelf sigaretten te maken? Nee, het is verassend eenvoudig. Al na het maken van een paar sigaretten heb je snel genoeg in de gaten hoe de techniek werkt. Je moet er alleen op letten dat je de tabak evenredig verspreidt en dat de lege huls goed aansluit op de tabaksgleuf, de rest wijst zich vanzelf. Voor starters adviseer ik om met een handmatige hulzenstopper te beginnen; met een kleine investering kun je eens kijken wat je van een zelfgemaakte sigaret vindt.

Wat kan ik besparen als ik nu nog een pakje sigaretten per dag rook? Als we uitgaan van een prijs van ruim 6 euro per pakje (19 sigaretten) betaal je nu zo’n 32 cent per sigaret. Een zelfgemaakte sigaret kost (exclusief hulzenstopper) ongeveer 9 cent per sigaret. Dat is op weekbasis een besparing van meer dan 30 euro, per jaar bespaar je in totaal bijna 1600 euro.

Hoe smaakt een zelfgemaakte sigaret? Smaken verschillen natuurlijk, maar je kunt van bijna alle bekende merken specifieke volume tabak, voor het zelf maken van sigaretten, kopen. De smaak van je zelfgemaakte sigaret is daardoor exact hetzelfde als die van je favoriete merk.

Als persoonlijke tip wil ik aan de geinteresseerde meegeven: wil je serieus beginnen met het maken van je eigen sigaretten en wil je de beste sigarettenmaker op de markt? Ga dan voor de Powermatic 2 Plus van Zorr die o.a. door sigarettenmakershop.nl wordt aangeboden. Deze hulzenvuller is de meest serieuze optie indien je echt aan de slag wil.