Elektro Magazijn
Image default
Electronica en Computers

Vergelijking tussen Ziggo en KPN

Bij het kiezen van de ideale internetprovider is het van belang dat je de verschillen tussen de providers goed kent. Zo kun je een afgewogen besluit maken, zodat je niet van een koude kermis thuiskomt. Op deze site lees je alle voor- en nadelen van twee van de belangrijkste providers, namelijk Ziggo en KPN.

De ideale internetprovider zorgt voor snel internet en veel mogelijkheden met draadloos internet. Daarom is het belangrijk dat je goed kijkt naar hoe snel het internet precies is en welke het gemakkelijkst in gebruik is.

Bij KPN kun je zelf instellen hoe snel jouw internet moet zijn. Daarbij heb je de keuze uit 20 en 60 Mb per seconde, maar indien je een glasvezelverbinding hebt, kan dat eventueel ook sneller worden.

Ziggo profileert zich als de Max Verstappen onder de providers, met internetsnelheden tot maar liefst 200 Mb per seconde. Wat betreft wifi zijn KPN en Ziggo zeer aan elkaar gewaagd. Bij Ziggo kun je gratis gebruik maken van het grote aantal WifiSpots, waardoor je op veel plekken in het land uitstekend internet hebt. Bij KPN kun je voor een laag bedrag gebruik maken van KPN HotSpots, waarmee je eveneens op veel plaatsen online kunt.

Handige extra’s voor jouw internetbeleving

Ziggo heeft uitstekende webmail mogelijkheden, maar dat geldt ook voor KPN. Bij zowel KPN als Ziggo heb je de keuze uit veel extra’s, waarmee jouw internetbeleving een stuk aangenamer wordt. Bij KPN kun je ook kiezen voor een beter beveiligd internet, met KPN Veilig, online beveiliging voor drie apparaten. KPN kent bovendien ook een vermakelijk Spotify-abonnement, waarmee je overal naar jouw favoriete muziek kunt luisteren. Ziggo biedt ook internetbeveiliging aan, verkrijgbaar in een basisversie en een uitgebreide versie. De basisversie is gratis, maar de uitgebreide versie alleen voor de eerste twee maanden. Bij KPN betaal je wel voor de internetbeveiliging, maar het is wel een voordelige optie.

 

https://www.diamantenmail.nl/provider/kpn-webmail/