Elektro Magazijn
Image default
Electronica en Computers

Zo maak je een elektrische fiets betaalbaar

Wil je graag een elektrische fiets aanschaffen, maar schrik je een beetje van de kosten? Er zijn manieren om deze binnen de perken te houden.

 

1: vergelijk de prijzen

 

Nu de e-bike steeds populairder wordt, komen er ook steeds meer aanbieders van deze elektrische fietsen bij. Dat is goed nieuws voor de consument, want meer verkopers betekent meer concurrentie. De makkelijkste manier om als merk of verkoper de concurrentie aan te gaan, is door goed te letten op de prijs. Logisch, want dat is ook het eerste waar de meeste consumenten naar kijken.

 

Om die reden zie je de reguliere aanschafprijs van een elektrische fiets zo hier en daar dalen. Maar let op, want er zijn ook regelmatig goede aanbiedingen waarin de prijzen helemaal een stuk lager liggen. Houd deze goed in de gaten, en sla toe op het moment dat de prijs naar jouw idee op het laagste punt is. Natuurlijk is het wel goed om naast de prijs ook de kwaliteit in de gaten te houden, je hebt er niks aan als je e-bike binnen no time kuren gaat vertonen, zelfs niet als je hem voor een mooi prijsje hebt kunnen kopen.

 

2: laat je accu repareren

 

Het duurste aan de elektrische fiets is vaak niet de fiets zelf, maar alle techniek die erin zit verwerkt. Zeker de accu staat erom bekend best prijzig te zijn, en dan is dit ook nog eens het onderdeel dat het snelst aan vervanging toe is. Gelukkig hoef je tegenwoordig niet de gehele accu meer te vervangen, een fiets accu repareren is in steeds meer gevallen ook mogelijk. Een goede zaak, want een accu reviseren is een stuk goedkoper dan een nieuwe accu. Bij een revisie blijft het omhulsel van de accu behouden, en worden alleen de cellen die zich van binnen bevinden vervangen. Dat scheelt een hoop geld en afval!

 

3: laat je baas meebetalen

 

Een andere manier om je e-bike betaalbaar te houden, is door je baas mee te laten betalen. Met ingang van 2020 zijn de regels omtrent fietsen van de zaak ingrijpend aangepast, waardoor de verwachting is dat steeds meer bedrijven een goede regeling aan hun personeel gaan aanbieden. Deze geldt ook voor elektrische fietsen. Biedt ook jouw werkgever deze aan, dan betekent dat dat je een e-bike kunt gaan rijden voor minder dan een tientje in de maand. Geen hoge aanschafkosten, maar simpelweg een paar euro inhouding op je salarisstrook; vraag er eens naar bij je baas als je plannen hebt om een elektrische fiets aan te gaan schaffen.

 

 

 

 

Advertorial:

Wil jij ook hoger in Google komen?

Online marketing bureau Adbull is de specialist op het gebied van SEO en linkbuilding. We laten graag gratis en geheel vrijblijvend zien wat we kunnen! Vraag direct de Gratis SEO Analyse t.w.v. € 249,- aan. ** Voor webdesigners en marketingbureaus bieden we onze linkbuilding diensten ook white label aan. **

www.adbull.nl