Elektro Magazijn
Image default
Entertainment

Hoe is Martin Garrix bekend geworden?

Martin Garrix, de artiestennaam van Martijn Gerard Garritsen (geboren 14 mei 1996 in Amstelveen, Noord-Holland), is een Nederlandse diskjockey en muziekproducent. Garritsen tekende in 2012 een platencontract bij Spinnin’ Records en verwierf in 2013 internationale bekendheid met de single Animals. Als DJ heeft hij op verschillende grote muziekfestivals gestaan, waaronder Coachella Music Festival, Ultra Music Festival en Tomorrowland. Als producer werkte hij met artiesten als Avicii, David Guetta, Bebe Rexha, Dua Lipa, Troye Sivan, Bono en The Edge. In 2016, een paar maanden nadat hij Spinnin’ Records had verlaten en voordat hij tekende bij Sony Music, richtte hij de platenmaatschappij Stmpd Rcrds op. In 2016, 2017 en 2018 stond hij op de eerste plaats in de DJ Magazine’s top 100 DJ-lijst

  

Garritsen begon op 11-jarige leeftijd DJ Marty te draaien voor familie en vrienden op kleine feestjes. Garritsen volgde zijn vwo-opleiding aan het Keizer Karel College in Amstelveen, maar stapte vier jaar later over naar het Herman Brood college, waar hij een mbo-diploma als popartiest behaalde. Op 16-jarige leeftijd tekende hij bij het Nederlandse label Spinnin’ Records, daarna begonnen ze een persoonlijk imago achter Martin Garrix op te bouwen en brachten ze zijn eerste plaat uit, gevolgd door “BFAM” met Julian Jordan, die ook aangesloten was bij Spinnin’ Records.
 

Garrix werd ontdekt door Tiësto, die het omschreef als inspirerend, bescheiden en legendarisch. In 2012 won Garrix de SLAM!FM Jaarlijkse DJ Talent Award. In 2012 remixte hij ook Christina Aguilera’s “Your Body”, en gebruikte “Your Body (Martin Garrix) in de luxe versie van Christina Aguilera’s album “Lotus”. Mix)” verschijnt in de vorm. In 2013 voegde ‘Torrent’ zich bij Sidney Samson op het Musical Freedom-label.
 

Bijna elk jaar wordt op het Amsterdam Music Festival tijdens het Amsterdamse dance-event de jaarlijkse meest populaire DJ-award uitgereikt door het Britse tijdschrift DJ Magazine. In 2016 werd Garrix de jongste DJ die de prijs won. In 2017 en 2018 wist hij de nummer één positie vast te houden. In 2018 was het de 13e keer dat een Nederlander de prijs won.