Elektro Magazijn
Image default
Zakelijk

Hoe vind je het goedkoopste energiecontract?

Het leven is in de afgelopen jaren al duur genoeg geworden. Dit merk je terug aan de prijzen in de supermarkt, maar ook aan de prijzen aan de pomp. Tevens zijn de maandelijkse lasten in de afgelopen jaren behoorlijk hard gestegen; dit geldt bijvoorbeeld voor de energietarieven. In 2021 zijn de energietarieven tot het hoogste punt sinds 2015 geklommen.

Wil jij graag geld gaan besparen op jouw energiecontract? Dan is het aan te raden om gebruik van de beste energievergelijker te maken. Met behulp van de beste vergelijker kun je razendsnel een geschikt energiecontract vinden. Maar, hoe vind je nou het goedkoopste energiecontract? Daarvoor vind je hieronder enkele tips.

Schat jouw verbruik zo nauwkeurig mogelijk in

De tarieven die in de vergelijker weergegeven worden, zijn gebaseerd op jouw energieverbruik. Mede daarom is het van belang dat je jouw verbruik heel nauwkeurig in gaat schatten. Des te nauwkeuriger je dit weet in te schatten, des te beter je op de hoogte van de exacte tarieven gaat zijn. Je kunt hierdoor een stuk beter budgetteren wat je maandelijks aan de energiekosten gaat betalen.

Wacht aanbiedingen af

Meerdere energieleveranciers stunten wel eens met aanbiedingen. Dit kan een aanbieding op het energietarief zelf zijn, maar kan ook bijvoorbeeld een welkomstcadeau zijn. Zo kun je bij bijvoorbeeld Oxxio met enige regelmaat van een interessant welkomstcadeau genieten. Als je bijvoorbeeld gratis een tablet bij een energiecontract krijgt, is dat bijzonder interessant! 

Maak echt een goede vergelijking

Wil je de kosten echt zo laag mogelijk houden? Dan is het maken van een goede vergelijking cruciaal. Bij deze vergelijking kun je het beste op alle voorwaarden van het contract letten; richt je pijlen dus niet alleen op het prijskaartje. Kijk ook naar het eventuele welkomstcadeau, naar het soort stroom, naar de energieleverancier en naar de exacte voorwaarden. Als je van een welkomstcadeau gebruik maakt, is het bijvoorbeeld soms noodzakelijk dat je voor een x jaar klant blijft. 

Stap elk jaar over

Als je echt veel geld wilt besparen, is het advies om elk jaar over te stappen. Op die manier geniet je elk jaar weer van het meest voordelige contract. Dit betekent wel dat je hier zelf enige tijd aan moet besteden.