Elektro Magazijn
Image default
Financieel

Zou het oversluiten van uw persoonlijke lening zinvol zijn voor u?

Persoonlijke leningen zijn een veelvoorkomend type schuld. Als u een van hen bent, wilt u er waarschijnlijk voor zorgen dat uw lening zo betaalbaar mogelijk is, zodat u niet meer betaalt dan nodig is om schuldenvrij te worden.

Eén techniek die u kunt gebruiken die u soms kunt gebruiken om uw persoonlijke lening goedkoper te maken, is door deze te herfinancieren. Hier leest u hoe het oversluiten van een persoonlijke lening werkt, evenals enkele tips om te beslissen of het oversluiten van een persoonlijke lening in uw situatie een slimme keuze is.

Hoe kunt u een persoonlijke lening oversluiten?

Herfinanciering van een persoonlijke lening is een eenvoudig proces. U vindt een kredietverstrekker die u een nieuwe persoonlijke lening aanbiedt en u vraagt deze aan. Als u wordt goedgekeurd, gebruikt u de opbrengst van de nieuwe lening om uw oude af te betalen.

Deze techniek werkt omdat u het geld van een persoonlijke lening kunt gebruiken om bijna alles te doen wat u maar wilt — inclusief het aflossen van bestaande schulden. Je moet er alleen voor zorgen dat de nieuwe lening die je aanvraagt je genoeg geld geeft om de bestaande schuld die je hoopt te herfinancieren terug te betalen.

Moet je een persoonlijke lening herfinancieren?

Het herfinancieren van een persoonlijke lening kan een goed idee zijn als u de voorwaarden van uw bestaande lening wilt wijzigen, ofwel om uw totale aflossingskosten te verlagen of om uw maandelijkse betalingen te verlagen – of beide.

Kijk, u kunt uw uitbetalingstermijn of uw rentepercentage niet wijzigen als u eenmaal een lening heeft aangevraagd bij uw huidige geldschieter en uw leningovereenkomst heeft ondertekend. Maar u kunt rondkijken voor een nieuwe lening die een verlaagd tarief in rekening brengt in vergelijking met wat u momenteel betaalt.

Door uw rentepercentage te verlagen, kunt u geld besparen op de rente die u aan uw schuldeisers verschuldigd bent. Dit betekent dat u de afbetaling van leningen vaak zowel maandelijks als in de loop van de tijd betaalbaarder kunt maken. Ook kunt u de aflossingstijd van uw bestaande persoonlijke lening wijzigen door over te sluiten. Als u bijvoorbeeld nog drie jaar van uw huidige lening over heeft, kunt u kiezen voor een nieuwe persoonlijke lening met een aflossingstermijn van twee jaar of een tijdlijn van vijf of tien jaar of welke andere periode uw nieuwe kredietverstrekker ook toestaat.

Een langere aflossingstermijn voor leningen zou uw maandelijkse betalingen aanzienlijk verlagen. Aangezien u zo veel meer betalingen zou doen, zou elke betaling kleiner kunnen zijn en zou u nog steeds afbetalen wat u verschuldigd bent.

Kosten kunnen hoger worden

Helaas kan het verlengen van uw uitbetalingstijd de totale kosten verhogen, zelfs in sommige gevallen, als u uw tarief verlaagt. Dat gebeurt als je de tijd die je hebt om rente te betalen uitrekt. Toch kan dit soms de moeite waard zijn als u extra ademruimte in uw budget nodig heeft en u zich zorgen maakt of u uw maandelijkse betalingen kunt blijven doen.

Een kortere aflossingstermijn kan daarentegen leiden tot een hogere maandelijkse betaling dan uw huidige lening (of dezelfde maandelijkse betaling als u uw tarief aanzienlijk hebt verlaagd). Maar het kan de totale kosten in de loop van de tijd aanzienlijk verlagen. Houdt ook rekening met andere uitgaven zoals het huren van een tablet of in termijnen betalen bij America Today. In feite zijn dit kleine leningen, waarbij je ook over een langere periode betaald. 

Om te beslissen of u uw bestaande persoonlijke lening moet herfinancieren, kunt u bij verschillende kredietverstrekkers rondkijken en offertes aanvragen voor verschillende leningen bij nieuwe financiële instellingen. Vergelijk het tarief, de maandelijkse betaling, de uitbetalingstijd en de totale kosten van elke optie.

Als u een nieuwe lening vindt die een betere deal is dan uw huidige, is er waarschijnlijk weinig reden om niet te herfinancieren. U kunt dus overwegen om verder te gaan met het aanvragen van uw nieuwe persoonlijke lening.

 

https://spaarbuidel.nl/minilening/