Elektro Magazijn
Image default
Vervoer en transport

3 tips bij de aanschaf van een scooter

3 tips bij de aanschaf van een scooter

Een scooter is natuurlijk voor veel mensen, vooral in de grote stad het ideale vervoersmiddel. Waar de aanschaf van een auto vaak flink hoger ligt en ook het parkeren een flinke uitdaging blijkt, is in plaats van het openbaar vervoer de scooter een stuk handiger. Zo kun je zelf bepalen waar je naartoe gaat en hoef je geen rekening te houden met de tijden van de bus, tram of metro. Kortom, een aanrader dus! Toch is het belangrijk, dat jij voordat je een scooter gaat aanschaffen een aantal dingen voor jezelf op de rij zet. 

Elektrisch of normaal

In de huidige tijd waarin voor praktisch ieder vervoersmiddel ook een elektrische variant beschikbaar is, is het ook voor een scooter goed om na te denken wat je nu daadwerkelijk wilt. De Beste elektrische scooter kan namelijk wel tot 50 kilometer rijden op een volle accu. Het is dus een afweging die jij voor jezelf moet maken. De kosten voor een elektrische variant liggen namelijk vaak wel een stukje hoger, uiteraard verdien je dit op termijn zeker terug. 

Met of zonder helm

De tweede afweging die jij moet maken, is of je kiest voor een scooter die 25 kilometer per uur gaat, dus waar je (vooralsnog) geen helm op hoeft te dragen of dat je kiest voor een 45 kilometer scooter, met geel kenteken, waar je dit dus wel verplicht bent om te doen. Wanneer jij dagelijks toch zeker 10-12 kilometer naar je werk moet rijden, dan kan het op zich prima met een scooter die 25 kilometer per uur gaat. Je zult er dan gemiddeld zo’n 30 minuten over doen. Uiteraard is het ook heel goed mogelijk om dan te kiezen voor een e-bike. Wil jij weten welke het meest voor jou geschikt is, neem dan eens een kijkje op 5top. Hier vind je alle in-en outs over verschillende onderwerpen, zodat jij een goede keuze kunt maken.