Elektro Magazijn
Image default
Industrie

Verplaats licht en zware ladingen met een handtakel of elektrische takel

Verplaats licht en zware ladingen met een handtakel of elektrische takel

Voor het efficiënt en veilig verplaatsen van lasten binnen industriële omgevingen is het gebruik van een robuuste kettingtakel een must. Bij het kiezen van een kettingtakel heb je de keuze uit handtakels en elektrische takels. In dit artikel leggen we de verschillen tussen beide kettingtakels uit zodat u makkelijk de juiste keuze kunt maken.

De handtakels van AD. A. Klein

Bij Ad. A. Klein Transporttechniek kunt u terecht voor lichtgewicht en toch robuuste handtakels van het merk Liftikus. Deze handtakels bezitten een compacte bouwvorm waardoor deze gunstige inbouwmaten hebben. Zowel het chassis als de behuizing van deze handtakel zijn van staal en bieden een optimale bescherming van de vitale delen. Deze handkettingtakels zijn beschikbaar met een maximale capaciteit van maar liefst 5000 kg. De standaard kettinglengte van deze kettingtakels is 3 meter, maar op aanvraag is een langere lengte mogelijk. Handtakels zijn over het algemeen goedkoper dan elektrische takels en kunnen desondanks toch relatief zware lasten verplaatsen.

Voordelen van een elektrische kettingtakel

Bij Ad. A Klein kunt u uiteraard ook terecht voor een elektrische takel. Deze zijn in de aanschaf duurder dan handtakels, maar bieden ook een aantal duidelijke voordelen. Het meest voor de hand liggende voordeel is de verhoogde productiviteit. Een elektrische kettingtakel werkt sneller en zorgt ervoor dat het bedienend personeel minder snel vermoeid zal raken. Een ander voordeel is de veelzijdigheid van elektrische takels. Deze takels zijn ontworpen om veelzijdig ingezet te worden in ieder bedrijf. Zo kun je met elektrische takels ladingen vaak zowel horizontaal als verticaal verplaatsen. Wat je wellicht niet zou verwachten is dat elektrische takels meestal minder lawaai produceren dan bijvoorbeeld hydraulische of handtakels.

Welke kettingtakel u ook kiest: bij Ad. A. Klein bent u verzekerd van kwaliteitsproducten. Kijk voor meer informatie over handtakels en elektrische takels op de website van Ad. A. Klein

https://www.adaklein.nl/kettingtakel/elektrische-takel/