Elektro Magazijn
Image default
Woning en Tuin

Tips om uw dak koel te houden in de zomer waar niemand u over zal vertellen!

De zomers worden heter en door de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. Wetenschappers verwachten dat de mondiale temperaturen zullen blijven stijgen zolang er geen substantiële aanpassingen worden gedaan, ijskappen smelten en dodelijke hittegolven ontstaan. Er zijn technieken om de hoeveelheid warmte die uitstraalt van de buitenkant van uw huis, met name het dak, te beperken, u kunt bijvoorbeeld een sedumdak kopen of een zonnepaneel installeren.

Hier zijn enkele suggesties om uw dak deze zomer koel te houden.

Groene daken

Groene daken, oftewel levende daken, bestaan ​​uit planten en een groeimedium. Ze helpen niet alleen om het gebouw koeler te houden, maar ze bieden ook verschillende milieuvoordelen. Groendakplanten werken als een natuurlijke regenfilter, waardoor de vervuilende stoffen van afvloeiend water en regenwater worden verminderd. Groene daken kunnen ook tot 40% besparen op de energiekosten.

Groen dak versus koel dak

Koele daken bestaan ​​uit zeer emissieve materialen die u bij piektemperaturen koeler houden dan gewone materialen. Cool roofs zijn ideaal voor projecten met weinig geld en een grote focus op energiebesparing. Groene daken verdienen de voorkeur wanneer het gaat om publieke voordelen, milieu-impacts en levensduurkosten.

Groene daken daarentegen, hoewel aanvankelijk duurder dan koele daken, hebben vaak een langere verwachte levensduur. 5 Lagere oppervlakte- en luchttemperaturen, evenals een lager energieverbruik, zijn voordelen van zowel koele als groene daken.

Zonnepanelen

Zonnepanelen minimaliseren het gebruik van netenergie, een van de belangrijkste bijdragen aan de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. De hoeveelheid warmte die de woning binnenkomt, wordt verminderd door het vermogen van deze gadgets om de bovenkant te isoleren en schaduw te genereren. Het kan zijn dat u uw airconditioner minder vaak hoeft te gebruiken, waardoor uw maandelijkse energiekosten lager uitvallen.

Hittebestendige vloeren

Kies materialen die zonlicht weerkaatsen en warmte afbuigen. Steen, beton en tegels zijn allemaal uitstekende keuzes om je huis koel te houden. Omdat warmte ook de neiging heeft om op te stijgen, is het cruciaal om jezelf te beschermen met een dak en muren. Omdat het een van de oppervlakken is die de meeste warmte absorbeert, is de vloer cruciaal.

Dakcoating

De oppervlaktetemperatuur van uw dak kan tot 50 graden Fahrenheit worden verlaagd door een wit dak te hebben, omdat het meer zonlicht weerkaatst. Bovendien kunnen koele daken de levensduur van uw huis verlengen en de luchtkwaliteit verbeteren. U kunt kiezen uit een breed scala aan soorten dakcoating, die elk hun eigen kosten hebben. Doe je huiswerk voordat je een aankoop doet.

De bomen natuurlijk!

Bomen geven schaduw en kunnen je huis tot wel tien graden koelen. Ze dragen ook bij aan de vermindering van luchtvervuiling door verontreinigende stoffen op te vangen en zuurstof af te geven. Te veel bomen te dicht bij het huis kunnen leiden tot verstopte dakgoten en dakrot.

Conclusie

Dit zijn dus enkele manieren om je huis koel te houden in zinderende zomers. Bovendien is het bouwen van een fietsenstalling op uw groendak ook een prima optie om uw voertuig tegelijkertijd koel en veilig te houden.