Elektro Magazijn
Image default
Zakelijke dienstverlening

Op zoek naar een fulfilment bedrijf?

Bent u de eigenaar van een webshop? Dan weet u als geen ander dat er veel bij komt kijken. U en misschien wel uw medewerkers hebben handen vol werk. Een goede marketingstrategie hanteren, nieuwe producten in de shop plaatsen, klantcontact, interessante producten zoeken die u misschien wel kunt toevoegen aan uw webshop, en dan ook nog de voorraadbeheer en verzending. Over dat laatste gaan we het hebben in dit artikel. Heeft u namelijk wel eens gehoord van een fulfilment bedrijf? Dit is een bedrijf die u veel werk uit handen kan nemen.

Wat is fulfilment?

Nu wilt u natuurlijk graag weten wat fulfilment betekent. Fulfilment is het gehele proces van bestellingen afhandelen. Dus het inpakken van de bestelling, en het verzenden naar de klant. Een enorm belangrijk proces, want de bestelling moet goed aankomen, en uiteraard ook binnen de beloofde levertijd. Wanneer u samen gaat werken met een fulfilment bedrijf slaan ze ook de producten voor u op in hun warehouse. Alle binnenkomende bestellingen op uw webshop komen direct in het systeem van het fulfilment bedrijf terecht, die gaan er vervolgens mee aan de slag. Daarnaast handelen ze ook eventuele retourzendingen af. Dankzij een fulfilment bedrijf hoeft u zich dus ook niet zorgen te maken over voorraadbeheer, deze zal constant gemonitord worden.

Samenvatting

  • Bestellingen inpakken en voorzien van adresgegevens;
  • Afhandeling met verzenddienst;
  • Opslag producten;
  • Voorraadbeheer;
  • Afhandelen retourzendingen;

Waarom samenwerken met een fulfilment bedrijf

Alle handelingen binnen een webshop zijn erg belangrijk. Van het verleiden van klanten om uw producten te bestellen, tot het afleveren van de bestelling. Het afleveren van de bestelling is misschien wel de kers op de taart. Een klant wil zijn bestelling netjes ontvangen, en binnen de beloofde levertijd. Wanneer dit niet gebeurt zal hij of zij het vertrouwen in uw webshop verliezen. Er mag dus niets misgaan tijdens dit proces. Alle handelingen die u moet uitvoeren om uw webshop succesvol te maken of houden, kunnen voor veel stress zorgen.

Een fulfilment bedrijf kan dan ook de perfecte partner voor u zijn, om wat druk van de ketel te halen. Zo kunt u zich richten op andere belangrijke zaken, zoals bijvoorbeeld de visuele weergave van uw webshop, het zoeken naar nieuwe interessante producten, en het hanteren van een goede marketingstrategie. U zorgt dat de klanten gaan bestellen, en het fulfilment bedrijf zal zorgen dat het product snel, en op de juiste manier aankomt.

Ook heeft u geen eigen opslag nodig, zo kunt u enorm besparen op de kostenpost. Denk niet alleen aan de huur van een opslag, maar ook aan de kosten om het te verzekeren en beveiligen. Een fulfilment bedrijf zal dit allemaal voor u regelen. Nu we het toch over besparen hebben, heeft u al gedacht aan het besparen op personeel? U hoeft geen mensen in dienst te nemen die de bestellingen afhandelen. Een belangrijk deel van het proces zal een stuk sneller verlopen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken.

Daarnaast hoeft u niet te investeren in een WMS systeem, dit is een systeem die bijvoorbeeld precies aangeeft waar een product ligt opgeslagen, maar ook het gehele verzendproces monitort.

U zal nooit meer anders willen wanneer u in zee gaat met een fulfilment bedrijf.

https://surlogic.nl/nl/fulfilment-bedrijf