Elektro Magazijn
Image default
Architectuur

Samenwonen: een strak of een warm huis?

Vaak zie je dat mensen die willen gaan samenwonen er ineens achter komen dat de smaken nogal uitéén liggen. Wat misschien wel het meeste voorkomt, is dat de ene persoon houdt van een strakke vormgeving en een ander op zoek is naar een ‘warm huis’. Dat lijkt enorm met elkaar te botsen. Ervaar jij dit probleem ook? Lees hier dan wat tips, zodat je er wellicht weer met een nieuwe frisse blik naar kunt kijken.

Het één bijt het ander niet, advies architect houtbouw

Het is helemaal niet nodig om in tegenstellingen te denken geeft een architect in houtbouw van Basvogelpoel aan. Het is veel belangrijker om in overeenkomsten te denken. Zo denken veel mensen bij strak enkel aan staal en beton. Dat is enorm zonde. Want, waar kun je nu elkaar het beste vinden? In warme materialen. Wij zijn natuurlijk niet voor niets architect houtbouw. Veel mensen willen wel mooie praktische en een strakke bouw, maar de behoefte aan warmte heeft elk mens. En, wat is er nu warmer dan hout? Heerlijk materiaal dat je strak kunt vormgeven, maar dat tegelijkertijd wel het huis van een warme uitstraling voorziet.

Gaat het niet over iets anders?

Naast het advies van de architect houtbouw, is er nog een andere manier om met het dilemma om te gaan. Stel jezelf eens de vraag: waar gaat deze discussie nu eigenlijk over? Waarom is het zo belangrijk voor je? Tip: stop niet bij het eerste antwoord. Ga door met vragen tot je bij de kern bent. Het mooie van deze methode is dat je zo helder wordt wat je allebei belangrijk vindt en vooral waarom dat zo is. Hier komt het gevoel om de hoek kijken en ontdek je hoe dit alles door jou en de ander wordt ervaren. Als je dit helder hebt kun je met veel meer compassie naar elkaar luisteren en dan kom je er vast wel samen uit.

https://basvogelpoel.nl//houtbouw