Elektro Magazijn
Image default
Bedrijven

Drie tips voor het verhogen van de productiviteit van jouw medewerkers

Het lijkt alsof soms mensen niet vooruit te branden zijn. Waar gaat het dan mis? Vraag jij je dit ook wel eens af? Dan is het tijd om alles eens goed in kaart te brengen.

Hoe hoog is het ziekteverzuim?

Een groot en veelvuldig verloop van medewerkers en de hoogte van het ziekteverzuim kan een signaal zijn, dat mensen niet graag werken in jouw bedrijf of afdeling. Durven mensen wel te zeggen wat ze denken? Als je hier weerstand voelt of direct in de ontkennende houding gaat zitten, dan weet je bijna wel zeker dat dit het geval is.

Hoe los je dit op? Hier heb je externe hulp bij nodig, want is het echt het geval dat mensen niet graag voor jouw bedrijf werken, dan heb je zelf vermoedelijk ook werk aan de winkel. Als leidinggevende heb je ook soms een spiegel nodig.

Hebben jouw medewerkers de juiste hoeveelheid autonomie?

Sommige mensen voelen zich zo in een werksysteem gedrukt, dat ze te weinig autonomie ervaren. Wat je dan kunt krijgen, is dat medewerkers niet meer mee willen denken. Ze wachten dan rustig af tot de werktijd erop zit en gaan daarna weer naar huis. Dag in, dag uit. Triest is dat en onnodig.

Vraag jouw medewerkers dus ook regelmatig naar hun visie en ideeën. Wat daar net zo belangrijk bij is, dat is om er iets mee te doen. Anders gaan ze ook niks meer zeggen. Ook moeten ze zeker weten dat de baan niet op de tocht staat, als ze het ergens niet mee een zijn en dit uitspreken. Je zou denken dat dit anno 2021 niet meer zo’n vaart loopt en mensen zich voldoende veilig voelen. Maar, dat is zeker niet het geval.

Magazijnverlichting

Het is zo simpel, maar medewerkers in het magazijn hebben goede magazijnverlichting nodig. Van turen krijg je sneller hoofdpijn. Bovendien houdt goed magazijnlicht iemand beter wakker en alert. Goed magazijnlicht is dus zeker in ploegendienst erg belangrijk.

Er zijn natuurlijk nog veel meer omstandigheden die ervoor zorgen dat medewerkers optimaal functioneren. Ook hier geldt weer: praat ook met medewerkers.

https://firefly.online/magazijn-verlichting/