Elektro Magazijn
Image default
Bedrijven

Een truss systeem huren is populair

Waarom moet ik een truss systeem huren?

Een truss systeem huren wordt veel gedaan voor evenementen. Zeker als er audiovisuele middelen nodig zijn. En dit is niet meer dan logisch. Door het huren van een truss systeem hebben organistoren van festivals, congressen, beurzen en andere evenementen de mogelijkheid hun gewenste oplossing te creëren. Elk evenement vraagt namelijk om een andere aanpak als het gaat om deze materialen. Door losse truss elementen aan elkaar te schakelen kunnen organistoren van evenementen hun gewenste truss systeem huren.

Profiteren van het huren van een truss systeem

Op basis van het aantal keer dat je een evenement organiseert kun je besluiten of je kiest voor een een truss syteem huren of dat je er een aanschaft. Beide keuzes hebben hun voors en hun tegens. Als je kiest voor koop dan ben je er zeker van dat je op elk moment over de trussen kunt beschikken. Je moet ze dan echter wel kwijtkunnen. Dat laatste is het grote voordeel van een truss systeem huren: na afloop van het event hoef je er niet meer naar om te kijken. Wel moet je je realiseren dat het kan gebeuren dat een andere klant al jouw beoogde trussen heeft gehuurd op het moment dat je er gebruik van wilt maken.

Waarom truss systemen zo populair zijn

Trussen zijn installaties die gemaakt zijn van aluminium. Dit betekent dat zij zeer lichtgewicht zijn. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld vervoer. Ze kunnen gemakkelijk in een truck ingeladen worden om naar jouw locatie gebracht te worden. Een ander groot voordeel is dat de truss systemen goed stapelbaar zijn. Hierdoor kunnen er meerdere elementen in de truck geplaatst worden om naar jouw evenement te vervoeren.

In elke vorm of maat een truss systeem huren

Afhankelijk van jouw locatie moet je een truss systeem huren dat perfect aansluit bij de vorm en akoestiek van je zaal of podium. Het voordeel is dat je met losse elementen geheel op maat een truss systeem naar wens kunt creëren. Zo weet je zeker dat jij de beste oplossing voor jouw evenement hebt. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van hoeken of bochten.

Samenwerken met de specialist in truss systemen

Het is belangrijk dat je samenwerkt met een specialist in trussen. Deze kan jouw beoogde rigging ophangen, omdat daarvoor een speciaal certificaat benodigd is. Het is gevaarlijk om op grote hoogte met deze middelen te werken. De specialist doet dit voor jou. Win eventueel zelfs advies in voor jouw keuze in materialen. Zo weet je zeker dat je het meest passende truss systeem huren zult.

https://riggingbox.nl/