Elektro Magazijn
Image default
Bedrijven

Wanneer je magazijn één grote puinhoop is

Veel (web)winkels krijgen er vroeg of laat mee te maken: er is sprake van groei en alle bestellingen dienen in een groter magazijn verwerkt te worden. Een ruimte aanschaffen is binnen een mum van tijd gerealiseerd, maar het magazijn is chaotisch en compleet onoverzichtelijk. Bovendien ligt ruimtegebrek altijd op de loer en het laatste wat je wilt is dat er geen ruimte is omdat je je assortiment hebt aangepast of omdat je blijft groeien. Waar begin je dan?

Een magazijnruimte (her)inrichten

Ruimtegebrek is iets wat vrij snel voorkomt. Op voorhand denk je waarschijnlijk dat je ruimte genoeg zult hebben. Zeker als je een nieuwe ruimte huurt of je oude ruimte hebt laten verbouwen, is het gebrek aan ruimte iets wat moeilijk in te schatten is. Bovendien kost het altijd een hoop geld wanneer je een bedrijf inhuurt. Wat dat betreft is herinrichten beter voor je portemonnee. Kies je ervoor om je magazijn in eigen beheer te houden, zorg dat je het dan stapsgewijs en zo goed mogelijk aanpakt. Als je dit op een correcte manier doet, kun je zelfs de capaciteit flink vergroten.

Goed advies is goud waard

Om echt professioneel advies te krijgen over hoe je jouw magazijn het beste kunt (her)inrichten, betaal je vaak de hoofdprijs. Toch is deze investering het geld waard, omdat je hulp krijgt in het zo efficiënt mogelijk inrichten van je magazijn waardoor bestellingen sneller klaargezet kunnen worden. Ben jij lange tijd bezig met orderpicken en bestellingen inpakken om ze vervolgens te verzenden, dan kun je beter goed advies inwinnen en uiteindelijk tijd besparen.

Bovenloopkraan of zwenkkraan

Tijd betekent namelijk geld en om de juiste instelling te krijgen en succesvol te worden, dien je dit altijd in je achterhoofd te houden. Maak dus allereerst een inschatting van hoeveel tijd je kwijt bent met het complete logistieke gedeelte. Het is ook goed om hierbij rekening te houden met alles wat je gebruikt bij je bestellingen. Maak je bijvoorbeeld gebruik van een zwenkkraan of bovenloopkraan? Overigens is een bovenloopkraan of een zwenkkraan uitermate handig als je te maken hebt met hele zware objecten.

Extra tips

Een aantal tips die belangrijk zijn om mee te nemen, zijn onder andere het gebruik van magazijnstellingen. Zorg dat je producten op een juiste manier indeelt en zo optimaal gebruik maakt van je stellingen. Hierbij is het ten tweede belangrijk om de gangpaden flink smaller te maken, zodat je meer stellingen kwijt kunt. Probeer te profiteren van elk klein stukje ruimte. Een redelijk overzichtelijke indeling doet overigens ook wonderen.

https://www.adaklein.nl/bovenloopkranen/