Elektro Magazijn
Image default
Electronica en Computers

De beste AGM accu’s voor betere prestaties en een langere levensduur

Een accu wordt in vele apparaten gebruikt. Het is een soort batterij. AGM accu’s zijn de beste keuze voor een batterij die is ontworpen om voor langere tijd stroom te leveren. Ze hebben ook een hogere energiedichtheid en kunnen sneller worden opgeladen dan andere batterijen. AGM accu’s hebben een hogere laadsnelheid en hebben geen vereffening nodig zoals natte loodzuur accu’s. Ze hebben ook een lagere zelfontlading, wat betekent dat ze voor langere perioden kunnen worden opgeslagen zonder hun vermogen om een lading vast te houden te verliezen. AGM accu’s zijn het beste type batterijen voor een boot, auto, camper, tractor of ander voertuig.

De voordelen van AGM accu’s

AGM accu’s hebben een aantal voordelen ten opzichte van andere typen accu’s. Bij een AGM accu is het accuzuur opgenomen is een absorberende glasvezel separator welke tussen de loodplaten gefixeerd. Deze technologie zorgt ervoor dat het zuur geïmmobiliseerd wordt, en dit is wat de accu lekvrij maakt.

  • Onderhoudsvrij
  • Lekvrij
  • Geringe zelfontlading
  • Prijstechnisch een aantrekkelijk alternatief voor gel

Wat zijn de verschillende soorten AGM accu’s?

Er zijn verschillende soorten AGM accu’s te vinden. Zo zijn er accu’s met 6 volt, maar ook met 12 volt in diverse capaciteiten. De kleinere accu varianten worden bijvoorbeeld toegepast als back-up batterij in medische apparatuur, alarmsystemen, besturingskasten of kleinere UPS systemen. De grotere AGM accu’s worden voornamelijk toegepast in grotere technische installaties, zoals scheep installaties. AGM accu‘s kunnen in veel toepassingen worden gebruikt, zoals huishoudelijke apparaten, zonnepanelen, UPS-systemen en voertuigen. Ze kunnen dus veelzijdig ingezet worden, afhankelijk van welke soort accu je aanschaft.

Welke factoren zijn van invloed op de batterijprestaties?

Er zijn veel factoren die de prestaties van de batterij beïnvloeden. Deze omvatten het batterijtype, de temperatuur, de belasting, de leeftijd en het gebruik. AGM accu’s zijn duurder dan andere soorten accu, maar ze hebben een langere levensduur. Ze kunnen ook hoge ontlading snelheden aan en leveren betere prestaties bij koude weersomstandigheden. De temperatuur heeft ook een grote invloed op de prestaties van de accu. Hoe kouder het is, hoe korter de levensduur van de accu zal zijn. De AGM-batterijen zijn ontworpen om een levensduur van maximaal tien jaar te hebben zonder dat er onderhoud of vervanging nodig is. Ze hebben ook een extreem lage zelfontlading en kunnen lange tijd worden bewaard zonder last te hebben van geheugeneffecten.

De beste AGM accu’s op de markt

AGM accu’s hebben een hogere capaciteit en een langere levensduur. De beste AGM-batterijen op de markt zijn de Optima D34LF-12, Odyssey PC680 en Odyssey PC821. Het is bewezen dat deze AGM-accu’s betrouwbaar zijn voor auto toepassingen. Er zijn ook AGM accu’s van het merk intact en genesis. Ook hele goede accu’s. Als je op zoek bent naar een goede accu voor wat voor doel dan ook, dan is het verstandig om je te laten adviseren door een specialist. Zo weet je zeker dat je de juiste en de beste accu aanschaft voor jouw doeleind. Daar ben je natuurlijk naar op zoek. De beste AGM accu.