Elektro Magazijn
Image default
Banen en opleidingen

Waarom werken in de technische branche interessant is

Er zijn verschillende redenen waarom werken in de technische branche interessant is. Als je in de technische branche werkt, maak je ook echt iets. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld meewerkt aan een groot bouwproject, maar het kan ook zomaar zijn, dat je een cv-installatie of een elektrische installatie bij iemand thuis plaatst of repareert. Of wat dacht je van zonnepanelen of airconditionings plaatsen? Wanneer je kiest voor het werken in de technische branche zul je steeds vaker nieuwe technologieën gaan toepassen voor het oplossen van problemen. je kunt met een opleiding in de techniek veel verschillende richtingen op, door de vele mogelijkheden in de branche. Met een elektrotechniek opleiding moet je bijvoorbeeld denken aan werken in de bouw, maar dan wel de elektrotechnische kant.

Opleiding voor elektromonteur

De opleiding tot elektromonteur is op veel verschillende manieren te volgen. Je kunt zowel een mbo als hbo-opleiding volgen of via het mbo doorstromen naar het hbo. Wanneer elektrotechniek je interesseert, kun je dus alle kanten op. Denk je dat elektromonteur wel iets voor jou is, start dan met een mbo-opleiding elektromonteur. Je hoeft op dit moment echt niet bang te zijn dat je geen baan vindt, want er is ontzettend veel vraag naar technisch personeel en dat geldt ook voor elektromonteurs. Door de toegenomen vraag zijn ook zij-instromers, die zich laten omscholen om als elektrotechnisch monteur te gaan werken, ontzettend gewild. Dat blijkt dan ook wel uit de salarissen die op dit moment aan technisch personeel worden aangeboden. Voor scholing én omscholing is het goed om op zoek te gaan naar een erkend leerbedrijf en naar de juiste begeleiding hierbij!

Opleiding voor werken in de installatietechniek

Wat voor de elektrotechniek geldt, geldt ook voor de installatietechniek. Ook naar geschoold personeel in de installatietechniek is grote vraag. Je vindt altijd een (goede) baan en wordt hier bovendien ook nog eens goed voor betaald. Wanneer je een mbo-opleiding installatietechniek op zak hebt kan je salaris al gauw oplopen tot wel 4000 euro bruto per maand. Mensen zullen voor de technische branche altijd onmisbaar zijn én blijven. Dus heb je affiniteit met techniek, maak daar dan gebruik van en kies voor een installatietechniek opleiding. Je kunt je ook, al werkend, laten omscholen naar een vaste baan in de installatietechniek. Er worden omscholingstrajecten in de installatietechniek gegeven door het hele land. Tijdens je omscholing kom je te werken bij een bedrijf waar je werkzaamheden verricht die aansluiten bij je opleiding. Woon je op dit moment in de buurt van Amsterdam, Utrecht, Amersfoort, Veenendaal, Rotterdam of Den Haag? Dan is het mogelijk om via Strevon een omscholingstraject te volgen.

Dus ben je (een beetje) technisch ingesteld en ben je op zoek naar een baan die bij je past, kijk dan eens of (om)scholing voor een technische functie ook iets voor jou is!