Elektro Magazijn
Image default
Energie

3 tekenen dat u misschien een nood elektricien nodig heeft

Soms realiseert u zich misschien niet dat er een elektrische storing in uw huis is die mogelijk gevaarlijk kan zijn. Er zijn verschillende dingen waar u op kunt letten om ervoor te zorgen dat uw huis en gezin veilig blijven. Wist je dat een dood stopcontact, een zoemend geluid of een plaag allemaal signalen kunnen zijn dat je een spoed elektricien Zaanstreek bij je thuis moet bellen? Laten we eens kijken naar tekenen dat u mogelijk een nood elektricien voor uw huis nodig heeft.

Uw lamp heeft een probleem dat langer dan een uur aanhoudt

Als u problemen heeft met een lichtbron of apparaat dat langer dan een uur meegaat, moet u mogelijk een nood elektricien inhuren om preventieve reparaties uit te voeren. Hoewel het misschien niet altijd een noodgeval is, maar vaak wel, is een snelle reactie belangrijk om ervoor te zorgen dat u en uw huis veilig zijn.

De gloeilampen branden regelmatig uit

Heb je een gloeilamp die je altijd veel vaker moet vervangen dan alle andere? Als dat zo is, heeft het licht waarschijnlijk wat losse bedrading erachter. Als alternatief kan iets in de buurt ervoor zorgen dat het oververhit raakt, waardoor het licht standaard automatisch wordt uitgeschakeld. Als een van deze zaken u bekend in de oren klinkt, moet u een elektricien voor noodgevallen bellen om het probleem op te lossen en de veiligheid van uw huis te garanderen.

Je hebt dode of losse stopcontacten

Als je een losse of een dode uitlaat hebt, kan dit een teken zijn van iets ernstigers. Een dood stopcontact betekent vaak oververhitting waardoor een stroomonderbreker is uitgeschakeld. Als dit het geval is, moet dit snel worden verholpen door een professional om verdere schade te voorkomen. Het zoemen van een los stopcontact kan worden veroorzaakt door losse bedrading, wat brandgevaar kan opleveren of zelfs elektrische schokken kan veroorzaken. Ook het ontvangen van een elektrische schok van een stopcontact of apparaat mag niet worden genegeerd. Een apparaat schokt je alleen als de stroom bedoeld voor een pad is onderbroken of beschadigd, waardoor het probeert je lichaam te gebruiken als een manier om zichzelf te aarden. Bescherm uzelf door er een professional naar te laten kijken.