Elektro Magazijn
Image default
Energie

Als bedrijf kiezen voor zonnepanelen

Zonnepanelen kunnen een goede manier zijn om duurzame energie op te wekken en op lange termijn geld te besparen op de energierekening van uw bedrijf; zeker indien u grootverbruiker bent van energie.

Maximaal rendement behalen

 

Het is belangrijk om bij de aanschaf van zonnepanelen rekening te houden met verschillende factoren om het rendement te maximaliseren. Hier treft u enkele tips om het rendement van uw zonnepanelen te optimaliseren:

  • Juiste locatie: Zonnepanelen werken het beste als ze zijn geïnstalleerd op een locatie met veel direct zonlicht. Houd ook rekening met schaduw van bomen of gebouwen die het zonlicht kunnen blokkeren.
  • Type zonnepanelen: Er zijn verschillende soorten zonnepanelen op de markt, zoals monokristallijne en polykristallijne panelen. Monokristallijne panelen hebben doorgaans een hoger rendement dan polykristallijne panelen, maar ze zijn ook duurder.
  • Maak gebruik van energieopslag: Als u zonnepanelen heeft, kunt u overwegen om energie op te slaan in een batterijsysteem, zodat u de opgewekte energie kunt gebruiken wanneer de zon niet schijnt. Doorgaans laat u dit onderhouden en managen middels Solar Asset management. Dit is vooral interessant nu de regering een nieuwe salderingsregelen laat ingaan, waarbij er steeds minder gesaldeerd zal worden en men vooral profijt heeft om de energie ofwel direct te gebruiken, of op te slaan.

Het is ook belangrijk om regelmatig de prestaties van uw zonnepanelen te laten monitoren en eventuele problemen op te lossen om ervoor te zorgen dat ze op hun optimale niveau blijven werken. Als u advies wilt over hoe u het beste gebruik kunt maken van uw zonnepanelen, kunt u contact opnemen met een professioneel zonnepanelen management bedrijf zoals Everday. Bezoek daarom snel de website voor meer informatie.

https://www.everday.eu/