Elektro Magazijn
Image default
Energie

Energiebesparende tips om een stroomstoring te overleven

Door de toenemende vraag naar elektriciteit zijn de nutsbedrijven gedwongen meer centrales en transmissielijnen te bouwen om aan de vraag van de consument te voldoen. Dit heeft geleid tot een toename van de piekvraag en een gelijktijdige afname van de dalvraag. Probeer het drinken van ijs of water dat lange tijd in de vriezer heeft gelegen te vermijden. Probeer in plaats daarvan water te drinken dat in de koelkast is bewaard. Als je frisdrank of andere minder gezonde dranken drinkt, kun je die het beste ook weggooien. In plaats daarvan kun je proberen jouw eigen vruchtenpunch of water met een paar schijfjes appel te maken. Dit betekent ook dat we waar mogelijk energie moeten besparen. Met een beetje gezond verstand kun je een heel eind komen bij stroomuitval, check elektricien Rotterdam 010. Daarom hebben we een aantal energiebesparende tips voor je verzameld om een stroomstoring te overleven. Lees verder….

Schakel elektrische apparaten uit als ze niet in gebruik zijn.

Als je een apparaat niet gebruikt, haal dan de stekker uit het stopcontact om verspilling van elektriciteit te voorkomen. Zet ook de schakelaar uit en haal de stekker van jouw elektronische apparaten zoals radio’s, telefoons en computers uit het stopcontact. De stroomonderbreker kan geactiveerd zijn omdat het apparaat nog aan stond. Of de stekker zit nog in het stopcontact en het apparaat ligt op een tafel in de buurt. In beide gevallen stroomt er nog stroom en moet de doorgeslagen automaat opnieuw worden ingesteld. Je kunt ook kijken of andere apparaten in huis zijn getroffen.

Gebruik de magnetron niet om water te verwarmen.

Gebruik in plaats daarvan een waterkoker om water te koken. Magnetrons zijn zeer nuttig, maar het gebruik ervan is beperkt. Magnetrons zijn veilig om te gebruiken, maar niet om voedsel te koken en mogen dus alleen gebruikt worden voor niet-voedingsdoeleinden. Ook een waterkoker is veilig. Je kunt een magnetron gebruiken als magnetron of als elektrisch theezetapparaat. Elektrische waterkokers zijn ook veilig in gebruik, maar mogen nooit als drinkwaterbron worden gebruikt.