Elektro Magazijn
Image default
Energie

Wanneer is het tijd voor een nieuwe zekeringkast?

De zekeringkast is een vrij eenvoudige en goedkope manier om uw huis te beschermen tegen de meest voorkomende elektrische problemen. Het is belangrijk om de zekeringkast up-to-date te houden, zodat u doorgebrande zekeringen kunt vervangen voordat ze een elektrische brand veroorzaken of brand veroorzaken in uw bedradingssysteem. Het beste moment om een ​​nieuwe zekeringkast voor uw huis aan te schaffen, is wanneer u merkt dat sommige onderdelen van uw huidige niet meer werken. Als u merkt dat een van de zekeringen in uw doos ontbreekt, is er waarschijnlijk een probleem met de bedrading in uw huis en moet dit worden verholpen door een elektricien Den Bosch. Als u andere problemen opmerkt met uw elektrische systeem, zoals lampen die niet werken of stopcontacten die niet goed werken, vooral als dit vaak gebeurt, is het misschien ook tijd voor een nieuwe zekeringkast.

Wanneer er sprake is van oververhitting

Het beste moment om uw zekeringkast te vervangen is voordat u een probleem ervaart. Als je niet regelmatig controleert, is de kans groot dat de zekeringkast het niet houdt, zeker als deze ouder is dan 10 jaar. De meest voorkomende storing van zekeringkasten is te wijten aan oververhitting, waardoor de stroomonderbreker kan openen, waardoor wordt voorkomen dat elektriciteit de kamer bereikt waar de zekeringkast zich bevindt. Dit kan leiden tot brand of explosie als er brandbare artikelen in uw winkel of huis zijn. Als u een elektrisch fornuis of ander apparaat heeft met een verwarmingselement en zekeringen gebruikt voor veiligheidsdoeleinden, is het misschien tijd om uw bestaande zekeringkast te vervangen door een nieuwere voordat er problemen optreden.

Wanneer u corrosie opmerkt

De beste manier om problemen met de zekeringkast te voorkomen, is door ten minste eens in de vijf jaar te controleren op tekenen van corrosie op de zekeringkast. Corrosie kan kortsluiting veroorzaken in het elektrische systeem van uw huis en leiden tot gevaarlijke situaties zoals brand of explosies. U kunt er ook achter komen of er onderdelen moeten worden vervangen door ze regelmatig te inspecteren wanneer er onderhoud aan uw systeem nodig is.