Elektro Magazijn
Image default
Banen en opleidingen

Drie eenvoudige regels om met kandidaten te communiceren

Elke hr-manager hield horror-interviews. Wanneer kandidaten ervan droomden om sollicitatiegesprekken zo snel mogelijk af te ronden en nooit meer terug te keren naar het bedrijf. Verhalen als deze creëren een slechte reputatie – de indruk van een slecht interview verspreidt zich snel op internet. Om het hr-merk intact te houden, dient u zorgvuldig met de kandidaat om te gaan.

Er zijn drie basisregels om met kandidaten te communiceren:

1) Verspil geen tijd

Wanneer een specialist een baan krijgt in een nieuw bedrijf, probeert hij zijn beste kwaliteiten te tonen. Waardeer zijn inspanningen en wacht niet met feedback na het eerste interview. Anders ziet de kandidaat een afwijzende houding in een lang antwoord.

2) Geef de meest transparante informatie

In plaats van formele brieven te schrijven met vage deadlines voor het volgende interview, geeft u een specifieke datum op. Dit geeft de kandidaat vertrouwen. Vertel de sollicitant altijd in welke fase van het interview hij zich bevindt. Als je een kandidaat wilt weigeren, vergeet dan de standaardsjablonen gevuld met zinloze voorstellen. Schrijf een persoonlijke brief en vertel ons over de echte redenen voor de weigering.

3) Wees eenvoudiger

Om bij een sollicitatiegesprek te komen, moet je een groot aantal cv’s sturen met verzoeken om ervoor te kiezen. Bespaar kandidaten tijd en moeite. Gebruik sociale media-accounts, mobiele apps en chatrooms om voorafgaand aan sollicitatiegesprekken te communiceren met sollicitanten. Of vereenvoudig het proces van het plannen van een sollicitatiegesprek: maak een speciaal formulier waarop de kandidaat de datum en tijd markeert wanneer het hem uitkomt.

global recruitment selection

https://www.globalrecruitment.info/