Elektro Magazijn
Image default
Electronica en Computers

Redenen waarom een achteruitrijcamera onmisbaar is in het verkeer

Hoewel het de afgelopen maanden rustiger op de weg, is het belang van veilig rijden en goed opletten in het verkeer niet afgenomen. Zo blijft inhalen, invoegen, inparkeren en achteruitrijden nog altijd lastig met een tractor, vrachtwagen of bestelbus. Bovendien bevinden steeds meer bestelbusjes zich op de weg om allerlei bestellingen rond te brengen, nu we massaal onlineproducten aanschaffen. Echter, hoe zorg je ervoor dat je veilig van A naar B komt, als je beperkt wordt in het zicht door de enorme afmetingen van een (bestel)bus, vrachtwagen of ambulance? In dit artikel kom je meer te weten over één van de onmisbare oplossingen voor slecht zicht, namelijk de achteruitrijcamera van zichtspecialist in het verkeer Van Zwitserland.

Wat is een achteruitrijcamera?

Zoals de naam al doet vermoeden, is een achteruitrijcamera bedoeld als hulpmiddel bij het achteruitrijden. Desondanks kan de camera ook ingezet worden voor meer zicht bij het inhalen van voertuigen op de snelweg, het inparkeren in een dichtbebouwde stad of een invoegen op een drukke autoweg. De achteruitrijcamera maakt het namelijk mogelijk om aan de zijkanten en achterkant van grote voertuigen te kijken, zodat de chauffeur niet voor onverwachte situaties komt te staan. Om die reden is de achteruitrijcamera een veilige oplossing in het verkeer voor zowel de bestuurder als medeweggebruikers, omdat het voertuig- en verkeersveiligheid optimaliseert. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over beperkt zicht door regen of hobbelige wegen, want de camera’s van Van Zwitserland zijn ontworpen om tegen water te kunnen en het zicht te stabiliseren op onverharde wegen. Ook is het mogelijk om een draadloze achteruitrijcamera aan te schaffen en om de achteruitrijcamera vrachtwagen tijdens nachtdiensten te gebruiken, wat ideaal is voor vrachtwagenchauffeurs, die nog een lange rit voor de boeg hebben.

Naar de website van Van Zwitserland

Meer weten over Van Zwitserland? Neem dan een kijkje op de website voor meer informatie over alle varianten van de achteruitrijcamera.

https://www.vanzwitserland.nl/