Elektro Magazijn
Image default
Eten en drinken

Verbeelding van het leven zonder olie

Selectie van voedingsstoffenrijke voeding is de opstap naar een gezond leven. Veel mensen blijven onwetend over de eenvoudige tips die hen kunnen helpen bij het kiezen van gezonde en smaakversterkende voedingsmiddelen en oliën. Ongezond eten kan gemakkelijk worden vermeden, zonder afbreuk te doen aan de voorliefde voor voedsel op welke manier dan ook.

Rekeninghouden maar toch 

Het handhaven van een normaal cholesterolgehalte en lichaamsgewicht zou een van de belangrijkste doelen moeten zijn bij het maken van deze selecties. Daarnaast moet u rekening houden met de aanvoer van belangrijke voedingsstoffen in voldoende hoeveelheid. Hier zijn enkele stappen die u graag zou volgen om deze voordelen te bereiken.

Geef de voorkeur aan Mono verzadigde vetten

Kies om te beginnen voor bakoliën met een hoog percentage enkelvoudig verzadigde vetzuren. Rijstzemelenolie met 47% enkelvoudig verzadigd vet is een goed voorbeeld. Andere voorbeelden zijn kokosnootolie, olijfolie, palmolie en avocado-olie. Vermijd koken in oliën die zijn verkregen uit katoenzaad, lijnzaad en druivenpitten die rijk zijn aan meervoudig verzadigde vetten die onstabiel zijn en een hoge hoeveelheid vrije radicalen bevatten.

Oliën met aanvullende kwaliteiten:

Rijstzemelenolie staat ook bekend als een cholesterolverlagende stof die oryzanol wordt genoemd. Het is ook een goede bron van vitamine E. Grondnotenolie met MUFA- en PUFA-kwaliteiten is een ander populair bakmiddel. Met antibacteriële en anti-inflammatoire eigenschappen wordt kokosolie ook tot de beste gerekend.

Het kiezen van de juiste olie voor een bepaalde kooktechniek kan ook bepalend zijn voor de waarde van het voedsel dat u bereidt. Rijstzemelenolie kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor kooktechnieken op hoge temperatuur, zoals roerbakken en frituren. Daarnaast is het ook nuttig voor bakken en saladedressing. Daarnaast zijn er ook andere manieren om lekker te kunnen eten zonder überhaupt oli te hoeven gebruiken. Een voorbeeld zijn de fryers en het kost tegenwoordig ook niet meer veel geld er zijn namelijk vaak airfryer aanbiedingen

Zorg ervoor dat u verschillende toepassingen overweegt en kies de juiste olie dienovereenkomstig.

Tegelijkertijd is het ook belangrijk om de juiste hoeveelheid bakolie te gebruiken. Overtollige olie is niet alleen ongezond, maar kan ook de smaak van het voedsel aantasten.

Cholesterolverlagende voedingsmiddelen

Net als rijstzemelenolie zijn er veel goede voorbeelden van voedingsmiddelen die kunnen helpen bij het verlagen van het slechte cholesterol en het bevorderen van het goede. Hier zijn enkele voorbeelden:

– Soja: Naast het verminderen van de hoeveelheid verzadigde vetten, kan het gebruik van soja in plaats van boter ook helpen bij het verlagen van het LDL-cholesterol.

– Bonen: Een goede manier om het cholesterolgehalte in de hand te houden is door voldoende vezels te consumeren. Bonen zijn zeer rijk aan oplosbare vezels die voorkomen dat het lichaam het teveel aan cholesterol weer opneemt.

– Avocado: Net als avocado-olie en rijstzemelenolie zijn avocado’s in vruchtvorm rijk aan enkelvoudig verzadigde vetten. Bovendien bevatten ze een goede hoeveelheid bètasitosterol die de hoeveelheid cholesterol die het lichaam absorbeert uit verschillende voedingsmiddelen verlaagt.

– Spinazie: Rijk aan luteïne, spinazie is bewezen om het hart te beschermen tegen hartaanvallen door het voorkomen van de verstopping veroorzaakt door cholesterol.

Veel andere goede voorbeelden van cholesterolverlagend voedsel zijn onder andere haver, walnoten en gerst. Fruit zoals appels, watermeloen en sinaasappels worden ook aanbevolen voor dit doel. Een voedingsdeskundige kan u helpen bij het plannen van een goed eetregime voor elk van deze gezonde voedingsmiddelen. Neem een dergelijk plan aan en volg het op een religieuze manier om een gezond leven te leiden

 

https://www.ny400.nl/product-category/philips-airfryer-aanbieding/