Elektro Magazijn
Image default
Energie

Welke elektrische boiler moet ik kopen?

Welke elektrische boiler moet ik kopen?

Een elektrische boiler is een fantastisch makkelijk apparaat waarmee je heel eenvoudig en goedkoop je water kunt verwarmen. Het is alleen wel belangrijk dat je een paar dingetjes in je achterhoofd houdt als je er eentje aan gaat schaffen. Een elektrische boiler is echt iets van deze tijd en de keuze is gigantisch aan het worden, dus maak het jezelf makkelijk en doe de on-line boiler calculator op de overzichtelijke website van elektrischeboiler.eu, dan weet je in elk geval zeker dat je de juiste boiler kiest.

Hieronder staat de link; 

https://elektrischeboiler.eu/Welke-boiler-bestellen

 

Een boiler of elektrische boiler is echt een zeer eenvoudig ding, het is slechts een voorraadvat waar water in wordt verwarmd dmv een verwarmingselement. Maar een boiler kan niet eindeloos warm water blijven geven. Als het opgewarmde water in het vat opgebruikt is, wordt het  aangevuld met koud water, dit moet uiteraard weer verwarmd worden. Hoe kleiner het boilervat, hoe sneller deze ‘leeg’ raakt. Kies daarom altijd voor wat overcapaciteit, maar houd daarbij wel rekening met de ruimte die je hebt.

Hoe groter de boiler, hoe meer ruimte je daar voor nodig is, logisch. Check dus altijd hoeveel ruimte je te besteden hebt en wat de handigste plek is om de boiler te plaatsen. Zorg er ook voor dat je er nog bij kunt voor het onderhoud aan de boiler. Een elektrische boiler kan ook geplaatst worden op plekken waar een gas boiler niet kon hangen omdat er voor een elektrische boiler geen rookgasafvoer nodig is. Zo’n elektrische boiler kan dus gewoon in een ruimte geplaatst worden waar geen ventilatie aanwezig is. 

Elk merk en elk model heeft zijn eigen specifieke eigenschappen:

• De traditionele ronde boiler, heeft aansluitingen aan de onderkant en plaats je verticaal

• Horizontale boilers met de aansluitingen aan de onderzijde

• Horizontale boilers met de aansluitingen aan de linker en aan rechterzijde (patent)

• Nieuwe platte design boilers met een diepte van maar 27 cm die verticaal of horizontaal te plaatsen zijn

• Groot formaat boilers van 200 liter of meer op pootjes 

 

 

Heb je nu een schuin dak, dan is een horizontale boiler een goede keuze. Een design boiler kan je in het zicht hangen worden of werk m weg in een kastje. Bij grote gezinnen of grote huizen met meerdere badkamers en stortdouches is een groot formaat boiler waar je voor moet gaan.  

Let ook op onderstaande punten:

• Hoeveel water verbruikt jouw douchekop?

• Hoe veel mensen maken er gebruik van de douche of bad?

• Wordt er op 1 moment van de dag gebruik gemaakt van de douche of wordt er vlot achter elkaar door meerdere personen gedouched of gebadderd?

• Hoe lang duurt een gemiddelde douchebeurt per persoon?

  

Advies op maat

Op de site van elektrischeboiler.eu vind je bij alle producten de specificaties en de handleidingen. Deze zijn eenvoudig te downloaden. Maar, geen situatie is gelijk, dus zijn ze bij elektrischeboiler.eu ook 24/7 bereikbaar per mail en tijdens werkdagen kun je altijd telefonisch even om advies vragen.

https://elektrischeboiler.eu/