Elektro Magazijn
Image default
Huishoudelijk

Tips tegen inbrekers

Het afgelopen jaar heeft Maarheeze maar liefst 170 inbraken of pogingen tot inbraak gekend. De gemeente staat ongeveer gelijk met het aantal inbraken t.o.v. de provincie. Slotenmaker Maarheeze waarschuwt voor deze criminaliteit en ze raden mensen aan om enkele preventieve stappen te nemen. We kijken naar hun expertise en geven jou 4 tips om jouw woning te verbeteren tegen inbraakpogingen.

1 – Zorg voor genoeg sloten

Een van de meest gebruikte gereedschappen voor inbraken is nog altijd het breekijzer. Dit gereedschap fungeert als een hefboom, waarmee de inbreker jouw deur probeert open te krijgen. Het beste kun je het breekijzer tegen gaan door aan de binnenkant van je deur meerdere sloten te bevestigen, zodat de deur niet open te breken valt. Een zware deur belemmert de inbraak ook.

2 – Laat cilindersloten installeren

Vaak wordt het voor inbrekers onbedoeld makkelijk gemaakt vanwege het feit dat de deursloten veroudert zijn en niet meer aan de laatste veiligheidseisen voldoen. Slotenmaker Maarheeze monteert graag de veiligste en modernste cilindersloten bij jou thuis. Zo ben je er zeker van dat jouw sloten niet meer open te breken zijn.

3 – Deel je vakantie pas achteraf

Tegenwoordig kijken steeds meer inbrekers via social media of bewoners wel thuis zijn of niet. Als jouw social media account voor iedereen toegankelijk is en jij hier op post dat je op vakantie bent, dan is het voor inbrekers een makkelijk gegeven om bij jou proberen in te breken. Plaats daarom pas iets over je vakantie als je terug bent ervan.

4 – Zorg voor een bewoond uiterlijk bij afwezigheid

Wanneer je langere tijd van huis bent, zorg er dan voor dat het lijkt alsof iemand thuis is. Ook al staat er geen auto meer op de oprit, er zijn altijd manieren om inbrekers af te schrikken. Laat bijvoorbeeld de lamp bij de voordeur branden en minimaal 1 lamp in jouw huis. Ook kun je een bureaulampje aanzetten op een van de slaapkamers. Zorg er ook voor dat alle ramen dicht zijn en goed beveiligd zijn. Ook slotenmaker Maarheeze kan jou helpen om de ramen beter te beveiligen.

http://slotenmaker112.nl/slotenmaker-maarheeze