Elektro Magazijn
Image default
Huishoudelijk

Wat moet ik doen als de CV ketel storing heeft?

Een cv ketel zorgt voor warm water en zorgt ervoor dat de centrale verwarming wordt opgewarmd. Een cv ketel werkt meestal op aardgas of stookolie en verhit het water met een brander in een gesloten systeem. Een circulatiepomp zorgt voor de circulatie van het warme water. Een rookafvoerkanaal of schouw voert het rookgas af. Een cv ketel kan naarmate deze verouderd is wel eens storing geven. Wat kan je doen als de CV ketel storing heeft? Dat lees je verder in dit artikel! 

Een aantal checks bij storing

Het kan zijn dat de cv ketel een storing heeft doordat deze gewoonweg te oud is en daarom niet meer optimaal functioneert. Wanneer er vaker een storing ontstaat is het gewoon tijd voor een nieuwe cv ketel. HR cv ketels zijn momenteel al zelfs zo oud dat ze het rendement niet meer halen die op de doos geschreven staat. Heb je een nieuwe cv ketel en geeft deze alsnog storing aan? Voordat er iemand langs komt, zijn er een aantal dingen die je moet controleren, dat zijn de onderstaande punten:

  • Probeer het toestel te resetten

  • Is er een storingscode?

  • Heb je de stoppen en de aardlek gecontroleerd?

  • Is er een storing in de wijk met gas of elektra?

  • Brand de waakvlam nog?

  • Check of de druk nog goed is, anders bijvullen en ontluchten

Heb je al deze bovenstaande punten gecontroleerd en wijst het alsnog op dat de storing aan houd of niet is opgelost? Neem dan direct contact op YDR Installatietechniek. Dit kun je via de website doen of telefonisch. 

Hoe oud word een cv ketel?

Een cv ketel kan behoorlijk wat jaren meegaan en daarom kan het zo zijn dat wanneer je in een ouder huis komt te wonen dat de cv ketel toe is aan vervanging. Een cv ketel wordt gemiddeld 12-15 jaar. Daarna is het tijd voor een nieuwe.